1,2,3 dissenyem! Tenim nou xandall i nova bata!

Les escoles Cor de Maria de Catalunya dissenyen i estrenen un nou xandall amb un concurs entre els alumnes de les diferents escoles Cor de Maria

Martina Jimenez, Sara Kidane, Paula Carmona i Joshua Serrano

El director de l’escola Cor de Maria Mataró, Carlos Abajo i la professora de Visual i Plàstica, Mònica Vilert ens han explicat el procés de disseny i la tria del nou xandall i la nova bata de totes les escoles Cor de Maria. Ha estat un procés participatiu amb els alumnes, amb votacions a les xarxes i que ha tingut com a resultat el disseny final de les noves peces de les Escoles Cor de Maria.

Procés inicial

L’any passat, els alumnes de totes les escoles Cor de Maria de 4t d’ESO, des de l’optativa de Visual i Plàstica de totes les escoles Cor de Maria van dissenyar diverses propostes pel nou xandall. De totes elles, cada escola (Blanes, Barcelona, Valls, Mataró, Sant Celoni, Olot i La Bisbal) va presentar uns quants dissenys i, dels escollits, el professorat de totes les escoles va fer una tria de vuit, sis dels quals eren de l’escola de Mataró. Una vegada escollits aquests dissenys, es va enviar una enquesta a tots els alumnes, personal i famílies de les escoles Cor de Maria perquè escollissin els definitius. Aquest mateix procés es va seguir amb la bata d’alumnes, de professorat i de laboratori.

Per fer els dissenys inicials havien de seguir unes normes que va decidir la fundació:

  • Només colors de l’escola (blanc, negre i vermell)
  • Havia d’aparèixer el logo de l’escola
  • No paraules (ni Cor de Maria ni res)
  • Unisex

Els guanyadors finalment van ser:

  • Xandall d’estiu: Escola Cor de Maria Blanes
  • Xandall d’hivern: Escola Cor de Maria Mataró
  • Bata d’alumnat, professorat i laboratori: Escola Cor de Maria Mataró

Bates i dessuadores

Per fer la bata dels alumnes d’Educació Infantil i Primària que s’ha escollit com a definitiva, s’han utilitzat dibuixos que van crear els nens de l’escola Cor de Maria Mataró des de P5 fins a 4t de primària. Tot plegat, la Mònica Vilert ha ajuntat totes les creacions, creant un estampat que s’ha aplicat a la bata.

Aprofitant el disseny en el qual va contribuir gran part de l’escola, s’ha fet la bata per al professorat d’Educació Infantil i Primària.

A més a més, s’ha creat una dessuadora opcional per al dia a dia de tots els alumnes, a partir del disseny d’un dels xandalls proposats per l’escola de Mataró.