Quan la producció tèxtil genera pobresa

a Tema del mes

A Blangadesh, l’ocupació en la indústria de la moda creix un 11%

Els treballadors del tèxtil de Bangladesh es rebel·len contra les grans marques per salaris de pobresa. És per això que les empreses han fet fora a 5.000 treballadors. Aquests quan han anat a buscar feina a altres fàbriques, no els han agafat perquè van participar en una protesta. És a dir, haver reivindicat un salari digne fa que no els agafin enlloc més.

A Bengala, 4 milions, com a mínim, treballen en el sector tèxtil, i dels 4 milions la majoria són persones necessitades amb un sou molt escàs. Aquestes persones produeixen i empaqueten roba de baix cost per a les grans cadenes internacionals: H&M, Walmart, Tesco, Aldi i altres, però ells no veuen gran cosa de la riquesa que generen.

La gent que treballa en aquestes fàbriques tenen un sou molt escàs. Pocs cobren més de 100 euros al mes. Per exemple al Plaza Rana, que fan roba per grans companyies com Primark, cobren 28 euros al mes. Hi treballen també nens i adolescents 72 hores a la setmana i cobren 0,88 euros al dia.

D’altra banda s’ha de dir que moltes d’aquestes empreses han creat la figura del tècnic de responsabilitat corporativa per controlar els sistemes de producció de les seves fàbriques en tercers països. Qui sap si per decisió pròpia o per la pressió social. D’una manera o una altra les coses milloren a poc a poc, però encara han de millorar molt més.

CATALÀ: - Hola, em dic Aina Pineda Suñé, tinc 14 anys i visc a Mataró. Vaig a 3r ESO A a l'escola Cor de Maria Mataró. La meva assignatura preferida és matemàtiques. M’agrada anar al cau , també m’agrada anar a comprar roba, i estar amb les meves amigues. En el futur m'agradaria ser metge.

CASTELLÀ: - Hola, me llamo Aina Pineda Suñé, tengo 14 años i vivo en Mataró. Voy a 3ro ESO A en la escuela Cor de Maria Mataró. Mi asignatura favorita es matemáticas. Me gusta ir al Cau , también me gusta ir a comprar ropa, y estar con mis amigas. en un futuro me gustaría ser médico.

ANGLÈS: - Hello, my name is Aina Pineda Suñé, and I am 14 years old. I live in Mataró, and I’m in 3rd of ESO A in the school Cor de Maria Mtaró. My favourite subject is Maths. I like to go to Cau , and I also like buying clothes, and stay with my friends. In the future I will like to be a dictor.

El més recent de

Anar a dalt