La Voyager 2 envia dades després de 42 anys

a Actualitat/Ciència

Esperar ha valgut la pena, el Voyager 2 ha enviat informació diferent a la del Voyager 1

Les sondes Voyager van ser llançades l’any 1977 per poder estudiar de prop el sistema solar. Després d’haver passat 42 anys les sondes segueixen enviant dades, però des de molt més lluny, des de l’espai interestel·lar.

La Voyager 2 es va convertir l’any 2018 en la segona nau especial, després de la Voyager 1. La Voyager 1 va arribar a l’espai interestel·lar fa set anys, però no va poder enviar algunes dades, ja que alguns dels seus instruments estaven espatllats, però la Voyager 2 ho ha pogut compensar.

Les diferents dades que aquesta sonda va proporcionar és que aquesta nau de poc més de 800 quilos va travessar el límit entre l’heliosfera i el medi interestel·lar el 5 de novembre del 2018. En aquell moment es trobava a 119 unitats astronòmiques, definides com a la distància de la Terra al Sol. Els investigadors han estudiat molt a fons aquestes dades i ara revelen alguns claus d’aquella regió. I amb algunes diferències respecte a les dades de la Voyager 1.

Els instruments de la Voyager 2 indiquen que el límit de l’heliosfera és més prim i llis del que feia veure el Voyager 1. També han trobat un camp magnètic molt potent. Contemplat en conjunt les dades de les sondes, les dades suggereixen que les diferències que s’han vist entre aquestes dues sondes es poden deure a canvis en l’activitat del Sol, però que alguns canvis s’haurien produït per les diferents trajectòries.

Queden encara moltes qüestions a resoldre sobre aquestes regions tan llunyanes. Du Toit reconeix que, malauradament, les Voyager no continuaran treballant sempre, ja que algun dia es quedaran sense energia. Els càlculs inicials eren que podria estar activa fins al 2034, tot i que sembla probable que durant la dècada vinent deixi d’enviar informació. Si pogués viatjar indefinidament a la velocitat actual, més de 53.000 quilòmetres per hora, trigaria 193.000 anys a arribar a l’estel Ross 248, una nana vermella que es troba a uns 10 anys llum de la Terra. Massa temps per esperar a saber detalls sobre un estel diferent del Sol.

Sóc la Raquel Punsola i Agulló, tinc 14 anys i el que realment m’agrada és el patinatge artístic, dibuixar, la música, la ciència, la biologia i m’encanten els animals. El que més odio és el futbol, perquè no entenc la necessitat de córrer darrere d’una pilota.

Soy Raquel Punsola Agulló, tengo 14 años y lo que realmente me gusta es el patinaje artístico, dibujar, la música, la ciencia, la biología y me encantan los animales. Lo que más odio es el fútbol, porqué no entiendo la necesidad de correr detrás de una pelota.

I’m Raquel Punsola Agulló, I’m 14 years old and what I really like is the artistic skating, draw, I use music, the science, the biology and I love animals. What I hate the west is football, because I do not understand the need to run behind a ball.

El més recent de

Anar a dalt