Ser mestra en temps de coronavirus

84 views

Les escoles s’han vist obligades a canviar les formes de fer i incorporar les restriccions imposades pel govern als seus sistemes. Però com ho estan gestionant els professors tot això? Ens ho explica la professora Andrea Pozo Fuentes

Com et dius i quants anys tens?

Em dic Andrea Pozo Fuentes i tinc vint-i-sis anys.

Què ensenyes i on ho fas?

Ensenyo anglès als alumnes de quart de primària a l’escola Sinera a Arenys de Mar.

Hi ha hagut algun contagi a la teva escola?

No, cap

Has notat algun canvi a les classes?

Sí, sobretot en els treballs en grup i la dinàmica de la classe.

Com són les classes?

Ara les classes són menys dinàmiques, no posen tant d’èmfasi en les relacions socials i hi ha molts recursos i materials que ja no són útils. Les mascaretes dificulten l’aprenentatge de les llengües i costa saber qui parla a classe. Hi ha alumnes que són vergonyosos i parlen molt fluix i amb la mascareta és encara pitjor.

Et sents segura en el teu àmbit de treball?

Moltes vegades no. Perquè molts nens repeteixen mascaretes i se les posen malament.  A infantil no porten mascareta i els professors estan en perill.

Creus que els pares hi podrien fer alguna cosa?

Molts ja fan el que poden, però els infants no sempre els escolten.

Com creus que ho porten les famílies més necessitades?

Bastant malament, perquè les mascaretes són molt cares i a moltes cases no sempre hi ha internet i ordinadors, cosa que dificulta les classes en línia i els deures. A l’escola els hi intentem proporcionar ordinadors una estona perquè facin els deures a classe però no sempre es pot ajudar a tothom.

Creus que l’escola ho fa bé?

Sí, amb els recursos que tenim sí.

Què canviaries?

Tenint en copte que en moltes extraescolars tenen contacte, al pati, al parc i a molts altres llocs apropar-los entre ells i recuperar dinàmiques la distància es manté poc. Apropar-los a classe perquè fomentin el treball en grup és necessari.

"En conclusió, per els professors són temps molt durs i molt estranys ja que amb les distancies i els confinaments és molt difícil fer una classe com la d'abans. Esperem que més endavant això pugui tornar a la normalitat".

close

El més recent