Estan sent suficients les mesures per combatre la Covid-19?

/
95 views

Últimament s’han afegit mesures de la Covid a Catalunya, ja que ha augmentat el percentatge de contagis en el país. Seran aquestes mesures suficients per parar la ciutadania irresponsable, o haurem de creuar la línia?

El dimecres 14 d’Octubre el Govern de la Generalitat anuncia el tancament dels locals d’hostaleria a Catalunya. El tancament dels establiments serà com a mínim d’uns 15 dies a partir del 16 d’Octubre.

Malgrat ser unes restriccions específiques, moltes vegades la població o no té prou consciència sobre què és realment una pandèmia o no té suficient interès per a informar-se, ja que les restriccions no són seguides com s’hauria de fer, cosa que dona peu a que el percentatge de contagis augmenti.

(Pere Aragonès durant el discurs del 14 d’Octubre) 

Pere Aragonès afirma que les xifres cada cop són més preocupants, i si no es frena, serà necessari un confinament total,  cosa que cada vegada s’acosta més, ja que la gent continua buscant alternatives, siguin legals o il·legals, per evitar aquestes limitacions. Aplicar aquest segon confinament portaria multes a qui sortís al carrer sense objectiu imprescindible i tocs de queda més extensos. És una obvietat que seguir les restriccions és difícil, però en la situació en la qual estem hem d’assumir que són imprescindibles, i agafar responsabilitat sobre els nostres actes, demostrant que som un poble civilitzat, i que no necessitem aquesta mesura excessiva per posar fi a la pandèmia.

Metges cuidant d’un pacient amb Covid-19 (Unsplash.com)

Des del nostre punt de vista, les deduccions de Pere Aragonès són bastant correctes, perquè la població de Catalunya és en gran part desobedient amb les mesures; per tant és imminent un segon confinament total mirant-ho des d’aquesta perspectiva. Però, enfocant a gran part del sector terciari, un nou confinament seria letal de cara aquest grup de persones, ja que es quedarien sense clients i sense diners per per mantenir l’estatge. En contrast, també l’estat podria pensar en donar fondos econòmics a aquest establiments com a suport. També, s’hauria de tenir en compte que els serveis sanitaris tenen una limitació, i no es pot arribar a una saturació del sistema, deixant-nos amb una paradoxa que ens fa triar entre economia i sanitat.

Generalitzant, si la població no actua de forma responsable, tothom sortirà perjudicat, ja que vindrà un segon confinament total, els centres mèdics tornaran a estar saturats, i moltes empreses sortiran mal parades de forma econòmica. 

Miquel Fernandez, Marc Collado i Mateu Juncà

close

El més recent