Abundància i eficàcia dels cotxes elèctrics

20 views

Durant aquests últims anys les empreses d’automòbils no han parat de publicar les seves innovacions sobre aquests cotxes elèctrics sense la necessitat de gasolina

Hi ha moltes coses que han ajudat als cotxes elèctrics a esdevenir tan populars. Entre elles, la més comuna és el benefici que ens aporten per combatre la contaminació, com a una alternativa ecològica. Un altre factor pel qual aquests cotxes són tan apreciats és l’estalvi que suposa el fet de poder-lo carregar, ja que és on t’estalvies més diners. Però com la majoria de productes, els anuncis, la publicitat i els plans del govern també han aportat molt al fet que siguin cada cop més populars.

Per això actualment 2 de cada 10 persones tenen i utilitzen un cotxe elèctric.

Segons aquesta gràfica un 20% de la població ja té un cotxe elèctric.

Avantatges i desavantatges de tenir un cotxe elèctric

L’avantatge més important dels cotxes elèctrics com hem dit anteriorment és la reducció de CO2. Tot i això, hi ha un estudi que afirma que els cotxes elèctrics contaminen un 11% i un 28% més que els dièsel, perquè tot i que a l’hora de recórrer km un cotxe elèctric genera menys CO2 que un dièsel, en carregar-se també es genera CO2, per tant un cotxe dièsel contaminaria menys.

Un cotxe elèctric te moltíssims avantatges com per exemple que tenen moltes menys avaries, ja que el motor és tradicional i amb un sol canvi de marxa i amb un 20% menys de peces mecàniques. Un altre dels avantatges és que l’impost de la matriculació és gratuït, i t’ofereixen descomptes de fins a un 75%. I un altre avantatge és l’aparcament gratuït, que en moltes ciutats es reserven places exclusivament per a cotxes elèctrics.

Els cotxes elèctrics són una mica més cars que els cotxes normals tot i així, a la llarga surten rentables; un kWh (kilowatt, unitat amb què es mesura l’energia) equivaldria a 0,10 euros (amb impostos) mentre que un de normal seria uns 1,30 euros / L de gasolina.

La majoria dels desavantatges d’aquests cotxes s’enfoquen sobretot al seu temps a l’hora de carregar, que es pot allargar fins a 8h i que en el moment en què la bateria es desgasta se n’ha de comprar una nova, i que si s’espatllés s’hauria d’anar a un mecànic especialitzat i no a un qualsevol.

Tot i que té moltes coses bones, també s’ha de tenir en compte, segons informació que ens han donat usuaris de cotxe elèctric, que és molt més còmode que un normal, perquè no fa soroll i és molt ràpid i pràctic. Però que a l’hora de carregar-lo, la carrega dura massa temps i pràcticament no el poden utilitzar. Ens han dit que a l’hora de recórrer distàncies més llargues utilitzen una altre cotxe amb benzina, ja que la bateria de l’elèctric no els dura gaire.

close

El més recent

Halloween

Arriba l’esperat 31 d’Octubre, llaminadures, disfresses, nens, carbasses… Però algun cop os heu preguntat sobre orígens d’aquesta festa?   La festa se