El món de les Arts Escèniques

48 views

L’Alba Jubany, estudiant d’arts escèniques, ens parlarà sobre el “món” de les arts escèniques, els prejudicis i com ha afectat la COVID

  • Què són exactament les arts escèniques?

Les arts escèniques són totes aquelles arts escenificades que es representen davant d’un públic, com ara el teatre, la dansa i cant.

  • Quines sortides professionals tenen?

Les sortides professionals més comunes de les arts escèniques són la d’actor, ballarí, cantant, músic, etc. Ara bé, n’hi ha d’altres que estan relacionades amb aquestes arts, però que no són escèniques, com dramaturg, director, guionista, escriptor, etc.

  • Per què t’has volgut dedicar a les arts escèniques?

Des de ben petita que el teatre ha sigut el meu passatemps preferit. El teatre m’omple molt i em fa feliç, i també gaudeixo amb el fet que el públic també gaudeixi. És una art que sempre he admirat i gaudit, i que sempre he desitjat dedicar-m’hi.

  • Creus que el fet de la “fama” repercuteix en la decisió de la carrera?

No. Naturalment que m’agrada que hi hagi un públic i aquest gaudeixi de la meva actuació, és a dir, una petita “fama”, però tot i això, la meva decisió no influeix en el fet que guanyi diners i/o fama, sinó que realment gaudeixo molt.

  •  Com ha afectat en aquest “món” la COVID-19?

Opino que la Covid està afectant molt en la cultura en general, i sobretot en els teatres. Actualment s’ha prohibit anar a veure obres de teatre, musicals, concerts, etc., i això fa que tota la gent que es dedica i viu d’això, quedi sense feina i sense poder guanyar-se la vida.

  • Recomanaries les arts escèniques? Per què?

Sí, perquè és una manera de desconnectar de la teva pròpia vida i poder transformar-te en un personatge totalment diferent de tu i al teu entorn. També les recomanaria molt, ja que a través d’aquestes guanyes molta empatia (sobretot en el teatre), perquè el fet de posar-te en la pell d’un personatge i entendre les seves situacions, et fa plantejar coses de la teva vida.

  • Creus que les arts escèniques estan infravalorades?

Sí, i molt. Les persones que estudiem i/o hem estudiat arts escèniques en algun moment de la nostra vida, sempre hem estat tractades com a inferiors o “tontes” (almenys la gent que tinc al voltant). Els estudis artístics estan mal vistos i, fins i tot, hi ha gent que no els reconeix com a estudis en si, i crec que és una cosa que hauria de canviar ja.

  • Creus que podríem viure sense aquestes arts?

Estic completament segura que no. La majoria de persones, per no dir totes, quan hem tingut un mal dia o simplement no estem força bé, ens refugiem en la música, en les pel·lícules, sèries, etc. I no sempre passa en aquestes situacions… Quantes vegades no hem quedat amb els amics per anar al cine? O al teatre? Quantes vegades no hem anat a veure un concert en directe i ens ho hem passat genial? Totes les arts són essencials pel nostre dia a dia i sense elles no podríem sobreviure.

Fet per: B.J.

close

El més recent