Estats Units més enllà de les grans ciutats

53 views

Pilar Sánchez: “La gent, quan pensa en els Estats Units pensa en Nova York, Los Angeles, etc. Però no pensen amb aquest tipus de ciutats, i són molt diferents”

La professora de l’escola Cor de Maria Mataró ens explica com va ser el seu viatge a Nova Orleans, a l’estat de Louisiana.  

French Quarter, New Orleans, Louisiana

Quin any vas viatjar a Nova Orleans?

Vaig viatjar-hi l’any 2017.

Com estava la ciutat després de l’huracà Katrina, l’any 2004?

Respecte a l’huracà Katrina, els edificis estaven molt bé, estava tot reconstruït, ens van explicar que encara hi havia algun edifici destrossat, però no els vam veure. El que sí que vam veure van ser arbres que estaven encara pelats del tot.  

Per què vas viatjar-hi?

Vaig anar-hi de vacances i era un dels llocs de parada del nostre recorregut.

Quant de temps hi vas estar?

Un cap de setmana, ja que com he dit era una part del nostre trajecte. Veníem de Nova York i un cop haver visitat Nova Orleans, anàvem cap a Chicago.

En quina època de l’any vas anar-hi?

A l’estiu, concretament a l’Agost.

Què vas visitar a Nova Orleans?

El Barri Francès de Nova Orleans, French Quarter en anglès, que arriba fins al riu. També vam visitar el Garden district

Què menjaves habitualment?

La veritat és que no me’n recordo del tot, però sí que recordo que menjàvem un menjar típic d’allà anomenat Po’ boy que és l’alternativa a les hamburgueses i altres tipus de menjar ràpid. 

Quin ambient hi havia? Políticament parlant.

Vam coincidir allà en un temps de molta festa, tot eren comiats de solters i solteres. En general, festes de tota mena. Així que no veiem molt ambient polític. El que és veritat és que feia poc que havia guanyat Donald Trump i hi havia moltes pancartes per escollir alcalde, etc.

Et vas sentir a gust?

Sí, com he dit, hi havia molta festa, però amb la gent que vam estar i on vam estar em vaig sentir a gust.

Et van tractar bé?

Sí. Tothom era molt agradable i obert, però el que passa és que quan vas de turista tens una versió irreal pel poc temps que hi estàs. Però sí, els serveis públics, que són els que ens tractaven, eren molt amables i oberts.

Descriu Nova Orleans amb una paraula.

Amb una paraula no podria però amb una petita frase sí: Diferent del que la gent pensa dels Estats Units. La gent, quan pensa amb els Estats Units pensa amb Nova York, Los Angeles, etc. Però no pensen amb aquest tipus de ciutats, i són molt diferents.

Descriu el teu viatge amb una paraula.

Fantàstic. 

Hi tornaries?

Per una part sí, perquè sempre m’agrada repetir, però ja l’he vist i no corre pressa ni tinc la sensació que em faltin coses per veure.

Ho recomanes?

Sí, si ja has viatjat a algun altre lloc dels Estats Units, com Nova York, ja que trobo que primer hauries d’haver vist aquesta mena de ciutats. 

Vas estar únicament a Nova Orleans?

No, vaig fer un trajecte més llarg. Vaig estar primer a Nova York, després a Nova Orleans i finalment a Chicago. 

File:Map of USA LA.svg - Wikimedia Commons
Estat de Louisiana en el mapa d’Estats Units

Fet per: F.B, M.E, J.P, A.X.

close

El més recent