Kamala Harris, la nova vicepresidenta dels Estats Units

28 views

Kamala Harris és la primera dona a obtenir el càrrec de vicepresidenta dels Estats Units i trencarà altres “fronteres”, ja que també és afroamericana amb trets asiàtics

Després de l’interminable recompte de les eleccions nord-americanes, Kamala Harris va passar a ser la primera dona de la història a ser vicepresidenta dels Estats Units, després de la seva designació com a companya de Joe Biden. Kamala Harris va afirmar que encara que ella fos la primera dona a assumir aquest càrrec, no seria l’última, ja que diu que els Estats Units és un país de possibilitats.

Durant el seu transcurs cap a la vicepresidència, ha patit diversos atacs racistes i sexistes sobretot entre els més conservadors. Donald Trump s’ha negat a pronunciar correctament el seu nom, i en finalitzar-se el debat per la vicepresidència, la va ridiculitzar.

L’inici de la seva carrera

Durant la dècada de 1990, va treballar en l’Oficina del Fiscal Districtual de San Francisco i en l’Oficina del Fiscal de la mateixa ciutat. L’any 2004, va ser nomenada fiscal Districtual de San Francisco. L’any 2010, va ser triada fiscal general de Califòrnia, sent reelegida en 2014. En el 2011, es va presentar a les eleccions a fiscal general de l’estat de Califòrnia, per representar a 39 milions de persones. Es va convertir així en la primera dona de l’estat, la primera afroamericana i la primera persona d’ascendència del sud d’Àsia a ocupar el càrrec. Kamala volia ‘protegir als vulnerables’, per això va decidir ser fiscal.

Criada en la cultura afroamericana  

És filla d’un professor de la Universitat Harvard d’origen jamaicà i d’una oncòloga tàmil. Encara que va néixer a Califòrnia, va passar un temps vivint al Canadà quan els seus pares es van divorciar, i es va casar fa relativament poc, en el 2014. El seu arbre genealògic, la seva edat i les seves vivències personals són un antídot contra els prejudicis.

Per a Kamala la seva mare és tot un referent. La seva mare és bàsicament la que l’ha educat, ja que es va quedar amb la custòdia de les seves filles després que ella i el seu marit es divorciessin.

close

El més recent

Com afecten les “Fake News” a la societat actual?

Que són? Les “fake news” difonen informació falsa. Intenten captar la atenció amb contingut suposadament “cert” per manipular la opinió pública. Això pot causar enfrontaments públics de gran magnitud. Aquestes notícies són creades amb el