L’estrès estudiantil

/
23 views

Avui en dia la majoria d’estudiants es passen hores i hores fent deures i acaben estressant-se molt per tenir-ho tot enllestit

Estrès pels deures

A l’escola normalment hi ha una mitjana de 10 assignatures en les quals s’ha d’estudiar i fer deures. Aquestes s’acumulen durant tota la setmana, i un o dos treballs per cada assignatura significa molta feina. A més, només ens deixen un marge d’una setmana per fer-los, o fins i tot menys d’una, quan la majoria dels alumnes triga un mínim de 30 minuts per cada treball. L’únic bo del fet que ens posin deures és que ens puja un percentatge considerable de la nota, i les persones amb dificultats a l’hora d’estudiar poden aprovar tot i suspendre l’examen.

Horaris

Tenim una mitja de vuit hores de classe cada dia, sis al matí i dues a la tarda, menys dos dies que acabem a les dues. Això significa que pleguem quasi cada dia les cinc de la tarda. Ens recomanen fer una hora i mitja o així cada dia de repàs/deures, però no a tothom té temps de fer-los, ja que tenen extraescolars i llavors se’n van a dormir molt tard per acabar els deures o el que tinguin per l’endemà i s’estressen.

Vida fora de l’escola

Els estudiants no tenen temps per gaudir de la seva vida personal, ja que els carregen de deures i no poden fer absolutament res. Sempre diuen que l’única cosa que hem de fer en aquesta etapa de la vida és estudiar. Però s’ha de tenir en compte que no som màquines i, com a totes les persones, ens agrada gaudir del nostre temps lliure, gairebé inexistent en la vida dels estudiants.

Tenim vida?

Ens passem tota la vida estudiant, però perquè exactament? Naixem per passar-nos tretze anys a l’escola, per després estar una mitja d’uns set anys estudiant una carrera per poder treballar, és a dir, ens ensenyen a ser constants i això és positiu i a treballar com màquines sense tenir noció del temps, i això no ho és tant. Quan tenim temps de pensar realment què ens agrada? què volem fer? Com volem viure? La nostra vida es basa a viure pels altres, fent el que ens diuen i a fer-ho tot a correcuita. Per tant, som esclaus del temps, i per cada segon que passa perdem una oportunitat de viure, ja que estem treballant i estudiant constantment i no podem gaudir de la nostra vida al màxim.

Fet per: Nerea, Aina i Carla.

close

El més recent

Com afecten les “Fake News” a la societat actual?

Que són? Les “fake news” difonen informació falsa. Intenten captar la atenció amb contingut suposadament “cert” per manipular la opinió pública. Això pot causar enfrontaments públics de gran magnitud. Aquestes notícies són creades amb el