Els alumnes de 2n d’ESO B guanyen el concurs “Pinta la Marató”

123 views

Entrevistem en Martí Triquell, autor del cartell guanyador de “Pinta la Marató” d’enguany i alumne de 2n d’ESO de l’escola Cor de Maria.

La setmana passada vam rebre una gran notícia. El cartell ideat pel nostre alumne Martí Triquell i realitzat conjuntament en la seva versió final per tots els alumnes de l’aula de 2n d’ESO b, ha guanyat el concurs “Pinta la Marató” d’enguany. La realització final ha estat dirigida per l’artista Mònica Vilert, professora de l’optativa de Visual i Plàstica. Entre tots han aconseguit crear un cartell senzill amb un missatge clar i colpidor que ens esperona a transformar la Covid en Vida. Un missatge esperançador llençat a través d’un llenguatge gràfic molt contemporani.

Tal com diu el Martí, la idea era reproduir les dinàmiques que es produeixen a l’art urbà i de carrer en el que un grafitter fa una pintada i després un altre la retoca o hi escriu a sobre, sempre amb la llei no escrita però coneguda per tots de “pinta-hi si ho has de millorar”. Aquesta idea ens ajuda també a introduir a la producció el dinamisme d’aquest art majoritàriament juvenil i espontani.

El Jurat, format per artistes i il·lustradors de renom, han destacat tal com diu Pilar Giró, directora artística de la fundació Thyssen, “la utilització del missatge impactant i directe i posicionar-lo a nivell de cartell”.

Al concurs “Pinta la Marató” d’enguany hi ha hagut més participació que mai amb 381 obres de 136 centres educatius. El Jurat però va escollir per unanimitat el nostre cartell. Felicitats nois i noies! Heu fet una gran feina!

També hem d’agraïr i reconèixer la tasca de la nostra companya i artista Mònica Vilert en tota la feina de guía i producció des de la seva optativa de Visual i Plàstica de l’escola. Al projecte també hi ha participat activament la Miriam Cos, la professora de tecnologia, proposant el projecte i guiant als alumnes en les produccions més de caire tecnològic des de la seva matèria. Enhorabona a les dues!

Mònica Vilert, artista i professora del Cor de Maria, al Museu Monjo, a l’exposició “Tocar, traçar, pintar

close

El més recent