La crisi de la Covid-19 ha provocat addicció als dispositius electrònics

18 views

No només els adolescents sinó la canalla i els adults s’han tornat més addictes als dispositius electrònics per culpa de la COVID-19, ja que durant l’estat d’alarma el seu ús va augmentar en un 73%

Vivim en una societat on la tecnologia forma part, cada vegada més, de la nostra rutina de cada dia. Durant el confinament, aquestes pantalles s’han convertit per a moltes persones necessàries en la vida. Els mòbils, les tauletes, els ordinadors, etc. ens han donat l’oportunitat de teletreballar, relacionar-nos amb la família, els amics, i sobretot continuar l’escola i l’educació telemàticament, així com també gaudir d’alguns extraescolars. En definitiva, internet ha sigut una eina que ens ha ajudat molt en aquesta època de Covid, però a la vegada, utilitzar-lo en excés pot ser un gran factor de risc. Això ha afectat sobretot a menors, adolescents, nens, i inclús a alguns adults. 

De fet, abans del confinament, només un 15% dels nens espanyols utilitzava pantalles més de 90 minuts al dia. Però en aquesta situació aquest nombre ha augmentat un 73%. Un 76% de menors utilitzaven les pantalles de dilluns a divendres quasi 4 hores al dia. De mitjana, aquestes quatre hores del dia estaven dedicades a: 81 minuts els passaven jugant a videojocs, 82 utilitzant Tik Tok, 75 minuts a YouTube, i només 15 minuts en les plataformes educatives.

En definitiva, ja abans del confinament un 15% dels adolescents utilitzava en excés les noves tecnologies, i un 2,5% estava “enganxat”. En aquest sentit, els experts més alarmistes adverteixen de la necessitat de prevenir davant un possible augment de les addiccions a les pantalles.

Els oftalmòlegs també asseguren que veuen més casos de miopies precoces, que relacionen amb passar moltes hores davant d’una pantalla. Sense comptar que nutricionistes i metges adverteixen que afavoreix una vida sedentària i en conseqüència, problemes de salut (obesitat, diabetis, problemes cardiovasculars…).

close

El més recent

Com afecten les “Fake News” a la societat actual?

Que són? Les “fake news” difonen informació falsa. Intenten captar la atenció amb contingut suposadament “cert” per manipular la opinió pública. Això pot causar enfrontaments públics de gran magnitud. Aquestes notícies són creades amb el