La crisi de la Covid-19 ha provocat addicció als dispositius electrònics

94 views

No només els adolescents sinó la canalla i els adults s’han tornat més addictes als dispositius electrònics per culpa de la COVID-19, ja que durant l’estat d’alarma el seu ús va augmentar en un 73%

Vivim en una societat on la tecnologia forma part, cada vegada més, de la nostra rutina de cada dia. Durant el confinament, aquestes pantalles s’han convertit per a moltes persones necessàries en la vida. Els mòbils, les tauletes, els ordinadors, etc. ens han donat l’oportunitat de teletreballar, relacionar-nos amb la família, els amics, i sobretot continuar l’escola i l’educació telemàticament, així com també gaudir d’alguns extraescolars. En definitiva, internet ha sigut una eina que ens ha ajudat molt en aquesta època de Covid, però a la vegada, utilitzar-lo en excés pot ser un gran factor de risc. Això ha afectat sobretot a menors, adolescents, nens, i inclús a alguns adults. 

De fet, abans del confinament, només un 15% dels nens espanyols utilitzava pantalles més de 90 minuts al dia. Però en aquesta situació aquest nombre ha augmentat un 73%. Un 76% de menors utilitzaven les pantalles de dilluns a divendres quasi 4 hores al dia. De mitjana, aquestes quatre hores del dia estaven dedicades a: 81 minuts els passaven jugant a videojocs, 82 utilitzant Tik Tok, 75 minuts a YouTube, i només 15 minuts en les plataformes educatives.

En definitiva, ja abans del confinament un 15% dels adolescents utilitzava en excés les noves tecnologies, i un 2,5% estava “enganxat”. En aquest sentit, els experts més alarmistes adverteixen de la necessitat de prevenir davant un possible augment de les addiccions a les pantalles.

Els oftalmòlegs també asseguren que veuen més casos de miopies precoces, que relacionen amb passar moltes hores davant d’una pantalla. Sense comptar que nutricionistes i metges adverteixen que afavoreix una vida sedentària i en conseqüència, problemes de salut (obesitat, diabetis, problemes cardiovasculars…).

close

El més recent