L’evolució dels videojocs

/
136 views

Actualment els videojocs han millorat molt i és per això que hi ha tanta gent que hi juga

Introducció 

Els videojocs són una opció d’entreteniment pensada per a totes les edats i es pot jugar sol o amb amics.

Què és el que ha fet famosos els videojocs? 

La meva opinió sobre aquest tema és molt evident: s’han fet famosos per la possibilitat que només jugant et puguis entretenir. Pots passar tres hores i encara no t’avorreixes! Una altra cosa que s’ha fet bé és que permeten la comunicació interna, ja que a través del videojoc pots parlar amb els teus amics en qualsevol moment.

Els canvis de la primera consola a l’última han sigut bons? 

Tant la música, els gràfics i la jugabilitat han millorat molt en les últimes consoles, però hi ha molts jocs antics que poden arribar a ser millors que els actuals per la seva temàtica, com per exemple: “The last of us” que, tot i publicar-se l’any 2013, és millor que molts altres jocs actuals.

En les primeres consoles, quines coses bones i quines millorables hi havia?

Les primeres consoles tenien moltes coses bones: la música està molt ben desenvolupada, el mode història, ja que abans no hi havia online i se centraven més en l’offline. De coses millorables hi hauria: l’online, ja que no podies jugar amb els teus amics; els gràfics, que eren molt dolents -eren 2d-; i la difícil jugabilitat, ja que amb els antics jocs els comandaments eren molt difícils de controlar.

El canvi de 2d a 3d ha estat bo? Per què? 

Ha estat boníssim! Els gràfics 2d eren molt dolents, era com una paret on solament podies veure una perspectiva del personatge. En canvi, amb les consoles 3d, es pot veure en totes les perspectives. Aquest canvi, per mi, ha estat una de les millors evolucions dels videojocs.

Com han sigut els canvis de comandament?

Han sigut molt bons, han canviat d’un comandament amb cable a un comandament de Bluetooth. També s’ha millorat molt l’agafament i la comoditat del comandament per a una jugabilitat més fàcil i còmoda, i se li han anat afegint més funcions i utilitats. Un dels grans canvis és la pantalla tàctil que et pot ajudar a fer quasi qualsevol funció de la Play.

Les ulleres de realitat virtual (VR) ha sigut una bona evolució? 

Si, ja que ha impulsat a una altra manera de jugar a videojocs. En un futur podràs estar en qualsevol situació amb aquestes ulleres, però encara els hi queda molt camí i ara mateix val més la pena jugar a videojocs de tota la vida que amb aquestes ulleres.

Val la pena tenir-les?

Avui en dia no val la pena, ja que els creadors dels videojocs estan molt més centrats en jocs de pantalla. Un altre motiu és el preu: una consola com la Play 4 val uns 200€ en canvi les ulleres VR ja valen 165€ de segona mà. Això significa que amb aquests diners que val la VR et pots comprar uns 5 jocs.

Val la pena tenir noves consoles d’última generació?

Si vols ser un jugador bo i també ets una persona que valora els gràfics és millor agafar una consola d’última generació, però si ets una persona que no passes moltes hores davant la pantalla, és millor una de les penúltimes, perquè no costen tants diners i té molts jocs d’última generació.

L’únic inconvenient és que cada 3 anys deixen de donar jocs a les altres consoles i se centren en les noves, així que de vegades no podràs jugar a tots els jocs possibles.

Fet per: I. Camacho

close

El més recent