Una mica de Mitologia….

/
68 views

Parlem dels éssers mitològics; éssers poc comuns que trobem en les creences gregues

La mitologia grega narra un conjunt d’històries que també podem trobar representades, per exemple, en ceràmiques o ofrenes, però avui més concretament parlarem dels éssers mitològics.

Fènix

El fènix és un dels animals mitològics més importants de tota la història. A banda de ser gairebé tot de foc, el seu foc és curatiu a més de destructiu. També pot canviar la seva aparença a foc blau, foc fantasmal, que està a molta temperatura i és molt més destructiu i curatiu. En l’arbre Edèn va ser l’únic que va aguantar la temptació. És un animal honorable i respectuós. Té l’habilitat de curar i ressuscitar-se. Quan ataca, el seu foc és permanent fins que mor la víctima i pot envoltar tota una zona d’aquell foc, a més a més pot llençar boles de foc i té moltes més habilitats semblants com la de volar molt ràpidament.

Jove amb anys de vivència


És considerat pels egipcis i grecs com un semidéu i una gran llegenda, per això van posar-li diversos sobrenoms, com per exemple: rei del foc, rei dels animals mitològics o Déu. El fènix menja foc, només menja cada 500 anys, és a dir, s’alimenta poc i dura molt de temps. El mite del fènix va ser creat pels romans/grecs i van dir que tenia el poder de la immortalitat i la resurrecció. El seu nom en grec és Phoenicoperus, els egipcis pensaven que era el deu del dia i la nit. Un dels millors símbols del fènix era el de l’esperança: representa allò que mai morirà per l’home, a més a més les llàgrimes del fènix són curatives.

Medusa

Medusa és un dels personatges més anecdòtics que existeixen en la mitologia grega: era part de les Gòrgones i els seus pares eren Forcis i Ceto; però Medusa tenia una característica que la diferenciava de la resta de les Gòrgones: era l’única mortal i la més bella de les seves germanes.

Era una sacerdotessa d’Atenea, Posidó la va veure un dia i va abusar d’ella. Atenea, en saber-ho, es va enfadar amb Medusa i la va transformar amb l’aspecte terrible que coneixem avui en dia, però encara mantenia el seu preciós cabell. Afrodita va tenir enveja del cabell de Medusa i va fer que els seus cabells es transformessin en serps. Medusa es va quedar embarassada de Posidó i Atenea es va enfadar encara més i va enviar a Perseu a matar-la. Quan Perseu la va matar decapitant-la, del seu coll van néixer els seus dos fills: Un Cavall alat (el Pegàs) i un gegant anomenat Crisaor.


Home llop


L’Home llop és una fusió entre un llop i un humà. Inicialment és humà, però al veure la lluna plena es transforma, involuntàriament, en Home llop: és una maledicció que Zeus va posar a un antic rei per matar a súbdits seus per a sacrificis. L’home es va transformar, i cada nit es transformava i matava a gent sense control. Si mossegava a alguna persona i sobrevivia, aquesta es convertiria també en home llop, i així successivament. La malaltia o maledicció es diu licantropia i el “nom llarg” de l’Home llop és Licantrop. L’home llop va aparèixer en molts moments de la història i la gent grega el temia. Aquesta paraula, però, no és d’origen grec. Agafa el nom dels “caribs”, un grup d’indígenes que s’instal·laren a les Antilles, a la zona que es conegué com a Carib.
Tenien fama de ser molt bel·licosos i de practicar en el camp de batalla l’antropofàgia.

Laia Requena, Dialika Cisse, H.B, Aniol Rodriguez

close

El més recent