Una mica de Mitologia….

/
22 views

Parlem dels éssers mitològics; éssers poc comuns que trobem en les creences gregues

La mitologia grega narra un conjunt d’històries que també podem trobar representades, per exemple, en ceràmiques o ofrenes, però avui més concretament parlarem dels éssers mitològics.

Fènix

El fènix és un dels animals mitològics més importants de tota la història. A banda de ser gairebé tot de foc, el seu foc és curatiu a més de destructiu. També pot canviar la seva aparença a foc blau, foc fantasmal, que està a molta temperatura i és molt més destructiu i curatiu. En l’arbre Edèn va ser l’únic que va aguantar la temptació. És un animal honorable i respectuós. Té l’habilitat de curar i ressuscitar-se. Quan ataca, el seu foc és permanent fins que mor la víctima i pot envoltar tota una zona d’aquell foc, a més a més pot llençar boles de foc i té moltes més habilitats semblants com la de volar molt ràpidament.

Jove amb anys de vivència


És considerat pels egipcis i grecs com un semidéu i una gran llegenda, per això van posar-li diversos sobrenoms, com per exemple: rei del foc, rei dels animals mitològics o Déu. El fènix menja foc, només menja cada 500 anys, és a dir, s’alimenta poc i dura molt de temps. El mite del fènix va ser creat pels romans/grecs i van dir que tenia el poder de la immortalitat i la resurrecció. El seu nom en grec és Phoenicoperus, els egipcis pensaven que era el deu del dia i la nit. Un dels millors símbols del fènix era el de l’esperança: representa allò que mai morirà per l’home, a més a més les llàgrimes del fènix són curatives.

Medusa

Medusa és un dels personatges més anecdòtics que existeixen en la mitologia grega: era part de les Gòrgones i els seus pares eren Forcis i Ceto; però Medusa tenia una característica que la diferenciava de la resta de les Gòrgones: era l’única mortal i la més bella de les seves germanes.

Era una sacerdotessa d’Atenea, Posidó la va veure un dia i va abusar d’ella. Atenea, en saber-ho, es va enfadar amb Medusa i la va transformar amb l’aspecte terrible que coneixem avui en dia, però encara mantenia el seu preciós cabell. Afrodita va tenir enveja del cabell de Medusa i va fer que els seus cabells es transformessin en serps. Medusa es va quedar embarassada de Posidó i Atenea es va enfadar encara més i va enviar a Perseu a matar-la. Quan Perseu la va matar decapitant-la, del seu coll van néixer els seus dos fills: Un Cavall alat (el Pegàs) i un gegant anomenat Crisaor.


Home llop


L’Home llop és una fusió entre un llop i un humà. Inicialment és humà, però al veure la lluna plena es transforma, involuntàriament, en Home llop: és una maledicció que Zeus va posar a un antic rei per matar a súbdits seus per a sacrificis. L’home es va transformar, i cada nit es transformava i matava a gent sense control. Si mossegava a alguna persona i sobrevivia, aquesta es convertiria també en home llop, i així successivament. La malaltia o maledicció es diu licantropia i el “nom llarg” de l’Home llop és Licantrop. L’home llop va aparèixer en molts moments de la història i la gent grega el temia. Aquesta paraula, però, no és d’origen grec. Agafa el nom dels “caribs”, un grup d’indígenes que s’instal·laren a les Antilles, a la zona que es conegué com a Carib.
Tenien fama de ser molt bel·licosos i de practicar en el camp de batalla l’antropofàgia.

close

El més recent

Com afecten les “Fake News” a la societat actual?

Que són? Les “fake news” difonen informació falsa. Intenten captar la atenció amb contingut suposadament “cert” per manipular la opinió pública. Això pot causar enfrontaments públics de gran magnitud. Aquestes notícies són creades amb el