Com afecten les “Fake News” a la societat actual?

17 views

Que són?

Les “fake news” difonen informació falsa. Intenten captar la atenció amb contingut suposadament “cert” per manipular la opinió pública. Això pot causar enfrontaments públics de gran magnitud. Aquestes notícies són creades amb el propòsit de fixar un objectiu erroni. 

La difusió de desinformació té objectius personals, econòmics o polítics. Això ja hi era des de l’aparició dels mitjans informatius impresos, però amb la modernització digital, això s’ha tornat més difícil de controlar. 

Com es poden difondre? 

Es pot difondre bàsicament a través de mitjans digitals o a través de mitjans com les ràdios o els diaris en paper. 

Al compartir notícies falses a les xarxes socials aconsegueixen un grau de visibilitat molt alt en molt poc temps.  

Quines conseqüències poden tenir en la nostra societat?

Això pot tenir unes conseqüències elevades i, tot i què que el document o arxiu pot ser eliminat, l’usuari pot patir igualment rebuig social: la seva reputació pot quedar malmesa. 

També, tothom pot crear, difondre i manipular contingut a Internet. I pel fet que un creixent nombre de persones s’informa sobre les notícies mundials només a la xarxa, les fake news representen cada vegada un problema més greu.

D’una banda, la democràcia es basa en la informació de lliure accés que ajudi a contrastar la informació sobre problemes polítics, socials i econòmics. D’altra banda, però, la informació falsa promou la desconfiança i l’escepticisme i dificulta els debats i la resolució de conflictes sobre una base comuna. 

Autors: M.G, E.G, A.B, Z.L

close

El més recent