Fake News al món dels videojocs

15 views

Quan pensem en fake news en els videojocs el primer que se’ns acut són les notícies falses sobre el disseny, el tema o el preu

Moltes persones de diferents edats juguen a videojocs, per això cada dia hi ha moltes notícies d’aquest tema. Avui mirarem les fake news de videojocs més cregudes d’aquest any.

Quan llencen una nova consola, un dels temes que més interessa als jugadors és el seu disseny i és en aquest moment on es creen moltíssimes fake news, com per exemple ara fa uns mesos abans que oficialment sortís la Plastation 5 a la venda, circulava per internet un disseny que no era el real. És per això que sempre que la publicació no sigui del creador del dispositiu no te n’has de refiar.

Fa uns mesos es va pensar que aquest seria el veritable model de la ps5, però ja està comprovat que era una fake new.


També hi ha moltes fake news sobre les noves portades dels jocs; en aquest cas parlarem sobre la portada del FIFA 21, un videojoc que hi juguen milions de persones. En aquestes fake news es rumorejava que hi havia una portada on un jugador sortiria amb protecció contra els virus. Però quan va sortir el FIFA 21 es va demostrar que això era una notícia falsa.

Portada Fake FIFA 21, que va sortir fa uns mesos.


Hi ha moltes fakes news i una de les més comuns és mentir sobre el preu o sobre quan sortirà el joc. Aquest any han sortit bastants jocs on hi ha hagut moltes fake news, com per exemple en el FIFA 21, on deien que sortiria al setembre i al final va sortir a l’octubre. També amb el mateix joc van dir que posarien una altra edició que valdria 130 euros i també va ser una fake new. També van dir que la edició normal la baixarien a 60 euros però al final ho van deixar al mateix preu que altres anys; 70 euros.

També ha sortit un joc de rol que deien que valdria 40 euros i quan va sortir valia 60 euros. Són fake news que la gent espera amb molta il·lusió i al final són mentida.

close

El més recent

Com afecten les “Fake News” a la societat actual?

Que són? Les “fake news” difonen informació falsa. Intenten captar la atenció amb contingut suposadament “cert” per manipular la opinió pública. Això pot causar enfrontaments públics de gran magnitud. Aquestes notícies són creades amb el