Qui fa les “Fake News” i per què?

81 views

La informació és una arma molt poderosa, una eina que pot ser utilitzada per aprofitar-se de la societat si s’aconsegueix escampar de forma lliure

Per a tenir una mica de coneixement sobre les notícies falses, hem de saber les seves arrels. Qui deu fer aquestes Fake News? Quin motiu hi ha darrere tot això? 

Algunes persones fan servir aquest mètode per influir la seva pròpia opinió i interessos a grans percentatges de la població, que posteriorment beneficiaran al seu partit polític. Un exemple el podem trobar en l’acció d’alguns polítics que ho utilitzen per perjudicar competències i crear ideals falsos, inventant informació pel seu propi bé. 

Els redactors també se n’aprofiten per guanyar visites, obtenint més diners. Una notícia, per molt falsa que sigui, com més cridanera més audiència guanyarà i més vegades serà compartida. En política, la gent pica a les “Fake News” perquè vol que la notícia sigui real; una notícia ideològica/política pot fer que la gent la comparteixi sense que se li passi pel cap contrastar-la, donant com a resultat visites i visites. 

En les xarxes socials també és molt comú veure titulars molt espectaculars i atractius, on s’exagera el contingut només per cridar  l’atenció i causar controvèrsia, encara que no sigui real.

Anomenem aquest mètode Clickbait (Pescaclics). 

Resumint, hi ha grups de gent que crea noticies falses o molt exagerades per a cridar fàcilment l’atenció del públic i obtenir més visites. També guanyar influència sobre el públic lector en benefici propi. 

Fet per: F.M, C.M, J.M

Fonts: 
Antena_3;_Articulo_Fake_News_11-4-2019
close

El més recent