Es reobre el cas de l’Helena Jubany

103 views

Helena Jubany, una noia jove de Mataró, va ser assassinada el 2001. El cas es va tancar el 2005 i s’ha reobert l’agost d’aquest any passat

La justícia ha decidit reobrir la causa sobre la mort d’Helena Jubany, que va tenir lloc a Sabadell el 2 de desembre del 2001.

Ha escoltat per tant a la família de Jubany, que a principis de juliol en va demanar formalment la reobertura i va anunciar que aportaven noves proves al cas.

Jubany va ser trobada morta en un celobert després d’estar dos dies desapareguda. Primer es va pensar que s’havia suïcidat, però de seguida es va descobrir que l’havien drogada amb somnífers i llançada al buit des del terrat.

Helena Jubany

Una de les sospitoses va ser la persona que vivia a l’edifici, Montserrat Careta, que sempre va proclamar la seva innocència i es va suïcidar a la presó.

Precisament els familiars de la Montserrat, a mitjans juliol, van considerar que és una víctima més del cas i que els autèntics culpables continuen lliures.

Montserrat Careta

El cas de la mort d’Helena Jubany va quedar arxivat l’any 2005, i mai va arribar a jutjar-se ni a Montserrat Careta, ni a dues persones més considerades sospitoses: Santiago Laiglesia, parella de Careta, i una altra dona, Ana Echaguivel.

Es dona la circumstància que l’any que ve el crim prescriurà.

Benet Salellas, advocat de la família Jubany, que ha demanat que els Mossos d’Esquadra assumeixin la investigació, considera que en aquest temps “es pot fer una investigació seriosa i profunda” sobre el crim.

Joan Jubany, germà de l’Helena, considera que “hi ha molts fils per estirar” i està convençut que “aquest cop sí que es farà justícia” perquè “molta gent ha perdut la por” a parlar que tenien en el moment dels fets.

Fet per: L.Carlas, B.Jubany

close

El més recent