Filomena, el temporal històric deixa sorprès a tot Madrid

54 views

A causa del temporal Filomena, aquests últims dies ha estat nevant al centre de la Península i ha causat grans conseqüències: ha posat a tota la capital d’Espanya en alerta vermella, ja que feia més de 70 anys que no hi havia un gruix de neu tan gran a Madrid

Plaça Major (nevada) -Madrid

Ja han passat dies des que deixessin de caure flocs de neu sobre la Comunitat de Madrid. La històrica nevada que ha deixat la borrasca Filomena ha arribat a col·lapsar tota la regió, bloquejant nombrosos municipis i fins i tot la capital. El treball incessant de la Unitat Militar d’Emergències (UME), així com els operaris municipals i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han permès que s’habilitin algunes carreteres, però la onada de fred i la por a les glaçades continuen sent una realitat. Per això, les autoritats demanen que sota cap concepte es facin servir els vehicles privats per desplaçar-se si no és d’extrema necessitat. 

La intensa nevada madrilenya dona pas gradualment al gel, molt més perillós per les possibles relliscades. Un element als carrers que ja ha provocat molts accidents. Segons el servei de salut de la Comunitat de Madrid, durant dilluns 11 de gener la neu ha causat al voltant de 1.200 fractures als habitants de la ciutat i els accidents causats pel gel i la neu han representat un terç de les emergències hospitalàries de la regió. 

La comunitat de Madrid també s’ha vist obligada a tancar el transport públic a causa de l’excés de neu. També s’ha produït la cancel·lació dels vols de l’aeroport de Barajas durant divendres i dissabte 8 i 9. S’han aturat temporalment els autobusos, hi ha hagut alguns talls puntuals en la línia de metro, cancel·lacions als trens de Rodalies de Madrid i la suspensió de la circulació dels trens AVE. 

Tota aquesta manca de transport públic i seguretat al carrer ha obligat al govern a tancar les portes de les escoles. S’espera amb optimisme que vagi millorant la situació i que disminueixin el més possible els desavantatges i accidents causats en les zones afectades per la neu. 

Una de les noves teories conspiranoiques és que la neu és una reacció entre neu i plàstic, ja que segons aquest col·lectiu, la neu no es descongela quan la cremes amb un encenedor, cosa que hauria de passar perquè es converteix en aigua. Afirmen la teoria perquè quan apropen l’encenedor a la neu, aquesta es torna negre en comptes de desfer-se, per això diuen que en realitat no és neu sinó plàstic. Cada cop aquestes teories es tornen més absurdes. 

Fonts: 
324 Noticies- 
https://www.ccma.cat/324/la-neu-posa-madrid-en-alerta-vermella-i-obliga-a-suspendre-trens-i-tancar-barajas/noticia/3070261/ 
Elmundo- https://www.elmundo.es/espana/2021/01/13/5ffe2f5c21efa0c3388b465b.html 
Data de redacció: 13-1-2021

MF, MJ, MC, DY

close

El més recent