Antonio José: “Vaig decidir ser entrenador perquè per l’edat que tenia no podia ser jugador i vaig haver de buscar una alternativa per estar a prop de l’esport que m’agrada”

32 views

Avui entrevistarem a Antonio José Camacho, té cinquanta anys, ha sigut jugador de futbol i actualment és entrenador en el club U.D Molinos. També ha sigut àrbitre de bàsquet. Avui ens parlarà sobre els canvis que hi ha hagut respecte als entrenaments i sobre la seva carrera personal com a entrenador, jugador i àrbitre.

Quan vas començar a jugar a futbol?

Vaig començar a jugar a futbol quan era aleví, tindria uns nou anys. En aquell temps no hi havia tantes categories i havia de jugar amb nois que tenien fins i tot tres anys més que jo.

En quins equips has jugat?

He jugat en dos equips diferents. Quan vaig començar a jugar tenia nou anys i jugava al Cerdanyola, després d’uns quants anys, exactament quan en tenia catorze, vaig signar per la Mataronesa.

Quan et vas retirar i per què?

Em vaig retirar dos anys després de signar amb la Mataronesa, quan tenia setze anys, perquè tenia més interès a ser àrbitre de bàsquet.

Com et va anar la teva carrera com a àrbitre de bàsquet?

Al principi vaig haver d’esforçar-me molt, no sàvia moltes normes, així que em vaig posar les piles i amb un curs d’un mes ja vaig poder arbitrar. En els primers partits estava nerviós, però amb el temps cada vegada era més bo i a poc a poc aquests nervis se’n van anar.

Per què vas decidir ser entrenador?

Vaig decidir ser entrenador perquè per l’edat que tenia no podia ser jugador i vaig haver de buscar una alternativa per estar a prop de l’esport que m’agrada.

Quants anys fa que entrenes?

Vaig començar fa set anys entrenant un equip de prebenjamins, aquell mateix any vaig guanyar la lliga. Durant aquests set anys que porto entrenant he pogut entrenar la majoria de categories.

Quines han sigut totes les categories que has entrenat?

He entrenat moltes categories, prebenjamí un any, benjamí dos anys, aleví un any, infantil un any, cadet un any i amateur femení un any. Em queden poques categories que no he pogut entrenar, però crec que en un futur les entrenaré.

Has necessitat algun títol per poder ser entrenador d’equips de futbol base?

Si, aquest títol es diu Monitor, vaig trigar tres mesos a treure-me’l. És necessari aquest títol per entrenar equips que juguen en categories inferiors.

Què es fa quan entres a l’estadi com a mesura preventiva de la Covid?

Quan s’entra a l’estadi tots els jugadors i entrenadors s’han de mesurar la temperatura i rentar-se les mans. En cas que algun jugador o entrenador tingui febre, no podrà entrenar i haurà d’anar a casa. En cas que sigui un jugador s’avisarà als seus pares.

Que passa si un jugador està confinat?

Aquest jugador no podrà entrenar fins que passin tots els seus dies de confinament.

Què passa si un jugador és positiu a la Covid-19?

Tots els jugadors i entrenadors s’hauran de fer la PCR, i hauran d’estar confinats durant els dies que els correspongui.

Què es fa quan s’acaba l’entrenament?

Tots els jugadors hauran d’anar a casa sense dutxar-se i amb la mascareta posada.

close

El més recent