S’hauria de prohibir completament fumar en llocs públics?

//
83 views

Malgrat que ja hi ha diverses lleis que corregeixen el consum de tabac involuntari per part dels no-fumadors en llocs públics, com de beneficiós seria per la societat portar aquestes mesures encara més lluny? 

Pixabay- Cigarrillos

L’ Universitat de Hasselt, Bèlgica, l’ Escola de Medicina de Harvard i l’Hospital Brigham i de Dones, Estats Units, van analitzar més de 2,5 milions de naixements i prop de 250.000 assistències hospitalàries causades per atacs d’asma. En aquesta investigació ens asseguren que les prohibicions de fumar són una forma eficient de protegir la salut dels infants. Aquestes recerques haurien d’ajudar a accelerar la introducció de la lluita contra el tabaquisme en àrees no protegides. 

Menys d’una sisena part de la població està protegida actualment per les lleis antitabac. Com a resultat, el 40% dels infants de tot el món s’exposa de forma regular al fum “de segona mà”, que s’ha calculat que cobra unes 160.000 vides joves cada any i pot desenvolupar diverses patologies. 

Pixabay- Prohibido fumar

El tabaquisme passiu pot provocar que els nadons neixin morts o prematurament i està vinculat a defectes de naixement, asma i infeccions pulmonars. Hem d’evitar al màxim totes aquestes desgràcies.  

Si augmentéssim les restriccions i es creés una llei universal que prohibís el consum del tabac en espais públics podríem millorar la salut i el benestar de l’ambient que ens envolta. Cal recalcar que l’augment de les restriccions que proposem no prohibiria el consum d’aquesta substància a espais privats o de fumadors, i només afectaria zones públiques de fàcil accés, com ara places, pàrquings oberts, parcs, etc.

Pixabay- Persona consumiendo tabaco

A part d’aquestes mesures, també es podria proposar un augment del preu del tabac, encara que  podria desencadenar  diversos dilemes, ja que si es fa amb l’objectiu de baixar el més possible el consum del tabac, s’hauria de discutir fins a quin punt perjudicaria les indústries productores de tabac que òbviament estarien en desacord a contribuir-hi. 

Tornar les normatives antitabac més fortes beneficiaria a ambdós tipus de població, fumadora i no-fumadora. Consumir tabac en espais públics pot contribuir al consum involuntari de la gent que envolta al consumidor, i per tant, també compartir els perjudicis que aporta. No només ajudaria als fumadors actius a baixar el seu mal hàbit de consum, sinó que contribuiria en mantenir un espai públic més saludable. 

Fonts
-Heraldo- Deberia prohibirse fumar en lugares públicos al aire libre? 
-20 minutos- Prohibir fumar en lugares públicos reduce el asma infantil y los nacimientos prematuros

Fet per: MC, MF, MJ, DY
close

El més recent