Lectura en paper o lectura digital: Quina és més recomanable?

//
44 views

En el país on vivim, tenim la sort de poder escollir diferents mètodes de lectura. La lectura en paper, que ha sigut sempre l’habitual durant molts i molts anys i lectura digital, que cada cop està sent més habitual i s’està convertint en un costum entre els lectors, normalment els més joves, els quals, acostumats a les pantalles, troben aquesta mena de lectura més atractiva.

Però, quina és més recomanable?

Avantatges de la lectura en paper

Lectura en paper

La lectura en paper té una gran quantitat d’avantatges:

Els llibres són manuals, és a dir, no necessiten ser recarregats ni mai es podran apagar durant la lectura, ja que no necessites connexió a internet.

És molt agradable el fet d’entrar en una llibreria o biblioteca i anar repassant els possibles llibres per escollir.

A més a més, no es cansa tant la vista. Sí que és veritat que també es pot esgotar, però estar davant d’una pantalla amb la concentració necessària exigida i la brillantor de l’aparell la desgasta molt més.

Avantatges de la lectura en digital

La lectura digital també té certs avantatges que s’han de comunicar:

Lectura digital

Per començar, llegir en format digital és un mètode més senzill, si més no, a l’hora de buscar el llibre. No hi ha cap necessitat d’anar a la biblioteca o llibreria a buscar-ne un, perquè amb l’aparell digital que utilitzes, els pots descarregar fàcilment, sense moure’t del sofà. És evident que és molt més fàcil comprar-lo online, (que no vol dir senzill).

El fet de llegir un llibre digital, et permet la llibertat de no perdre la pàgina a mitja lectura.

No necessita cap prestatge especial per llibres i, molt menys, ocupa com a tal.

Comparació entre lectura en paper i lectura digital

Després d’analitzar els diferents aspectes positius de cada un i parlar dels negatius, farem una comparació per esbrinar, quina opció queda en primera posició.

Llegir manualment és molt més tradicional i, pensem que, quan les coses duren tants anys sense canvis, és per alguna cosa. També és veritat que ens passem moltes hores davant d’una pantalla i haver de llegir en format digital pot provocar que el teu cervell no descansi. Abans, llegir era sinònim de tranquil·litat i d’aïllar-se del món. A més no depens de cap connexió que en qualsevol moment pot penjar-se.

Llegir llibres digitals és molt més ràpid, no hi ha risc de perdre la pàgina i passar un temps buscant-la. És molt més fàcil comprar, llogar o (en aquest cas) descarregar un llibre que no pas anar-hi presencialment.

Tot i que la lectura digital té diversos avantatges per dur-la a terme, llegir manualment és la manera més eficaç per aconseguir l’objectiu de la lectura, AÏLLAR-SE DEL MÓN i DIVERTIR-SE.

Fet per: Ferran Bruguera, Alec Xavier, Jan Pizarro i Marc Estengre

close

El més recent