A l’Abril vam acomiadar al príncep Felip, marit de la Reina Isabel II

10 views

El dissabte 17 d’abril es va dur a terme l’enterrament del príncep Felip, marit de la Reina del Regne Unit Isabel II, després de 73 anys de casats 

El príncep Felip va morir el 9 d’abril d’aquest 2021 als 99 anys. El mateix dia, al Palau de Buckingham, es va llegir un comunicat anunciant la mort del duc d’Edimburg. També es va baixar la bandera fins a la meitat, es va col·locar un avís, i la gent hi va anar a deixar flors en el seu honor. 

 “Amb profund pesar, la seva majestat la reina ha anunciat la mort del seu estimat espòs, la seva altesa reial, el príncep Felip, duc d’Edimburg” 

Comunicat del Palau de Buckingham 9/4/2021

Després de 73 anys de matrimoni, i després d’haver tingut quatre fills, vuit néts i 10 besnéts, la Reina Isabel II s’ha hagut d’acomiadar del seu estimat marit. L’enterrament s’ha celebrat aquest dissabte 17 d’abril, a la capella de San Jorge del castell de Windsor, a l’oest de Londres, al Regne Unit. 

La cerimònia l’ha conduït la mateixa reina Isabel II, que ha acompanyat el cotxe fúnebre amb el seu difunt marit. Caminant darrere el cotxe estaven els fills i els néts de la família reial.  

El funeral s’ha celebrat en privat, amb només 30 membres de la família reial autoritzats a assistir la cerimònia a causa de la covid-19. 

El procés fúnebre 

Un dels moments més emotius del funeral va ser la sortida de la reina Isabel II per acompanyar el grup fúnebre. En aquell moment, les bandes tocaven “God Save the Queen”. 

Abans del minut de silenci observat a tot el país, el cotxe de la reina va arribar a la capella, on va ser rebut per l’arquebisbe de Canterbury. 

Un cop a l’interior de la capella de San Jorge, la cerimònia es va celebrar amb molta menys gent de la que s’hauria reunit si no fos per la pandèmia. 

La reina va ser una de les primeres a asseure’s a l’interior de la capella, amb el seu fill el príncep Andreu assegut a la seva esquerra. 

Després de llegir fragments de la Bíblia i cantar durant la cerimònia, el taüt amb les restes del príncep Felip va ser descendit per un motor elèctric a la criptal reial de la capella de San Jorge. 

Honors militars 

Es van celebrar ritus funeraris en honor del príncep Felip en aquest trist dia assolellat i clar de la capital britànica. 

Abans de l’inici de la cerimònia a la capella de San Jorge a les 15:00 hora local, les bandes militars van marxar cap a les seves posicions als terrenys del castell de Windsor. 

Al principi, els militars tocaven “I vow to thee, my country”, un himne regular en cerimònies de reialesa britànica. 

Les bandes també van interpretar altres temes que el mateix Duc d’Edimburg havia seleccionat per al seu funeral. 

Tot i que es va demanar a la població que no assistís a l’esdeveniment, hi va haver gent que el va venir a veure des de lluny. 

Fonts: -https://www.bbc.com/mundo/noticias-internacional-56787215 -https://www.bbc.com/mundo/noticias-internacional-56691129                  -https://edition.cnn.com/2021/04/17/uk/prince-philip-funeral-intl-gbr/index.html

Marc Collado, Dúnia Ayala, Miquel Fernández i Mateu Juncà

close

El més recent