Masculinitat Fràgil

/
93 views

Si el terme “masculí” pot ser sinònim de coratge, virilitat i força, per què diem que és tan fràgil?

La masculinitat és una construcció social que s’associa a persones predefinides com a homes.

Nada más frágil que la masculinidad | gAZeta

En intentar, els homes, fer-se forts sota la premissa d’ocultar les emocions que els fan humans, creixen amb por cap a la feminitat. Amaguen sentiments com la por, l’angoixa, la debilitat o la inseguretat, ja que consideren que els fan vulnerables. Fins i tot s’ha conduït a un terreny encara més exagerat en el qual vestir roba de color rosa, dir que un altre noi és guapo o fer-li un petó a un amic es poden veure com accions que trenquen amb els patrons de comportament comunament associats al gènere masculí. La decisió està a tractar d’apartar la feminitat de l’home, perquè tot ésser compta amb dues parts. I pensar que actuar com una dona et fa menys home és un símptoma de la societat masclista i homòfoba en la qual vivim. 

Gairebé tothom en pateix. No és que sigui una cosa de la qual avergonyir-se’n, sinó un mal hàbit que s’ha de tenir en compte que es pot canviar de cara al futur. Actuar seguint els estereotips del teu gènere, sigui per pressió social o sigui perquè per alguna raó només et sents identificat amb el que diu la moda; i a més a més veure tot allò que surt d’aquestes barreres com a “raro” o “incorrecte”, és tenir el gènere fràgil. Si a la gent no se li implantés aquests estereotips des de petits, i no es sentís pressionada socialment en pensar a ser diferent, es podria veure un canvi social on la gent, per fi, decidís com ser per si sola.

No hem de pensar que som dolents si no sortim dels estereotips de la moda per sentir-nos còmodes, i mai sortim d’allò que es considera “normal”. Al contrari, et pots sentir orgullós d’haver aconseguit ser “el Thor o la Barbie perfecte”; però s’ha de tenir en compte que quan més distanciem els dos gèneres, més comentaris discriminatoris entre ells hi haurà i més normalitzades estaran les actituds masclistes homòfobes.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és image-10.png

Al cap hi ha la fi, tots som persones, no hem de tractar-ho com si fóssim dos animals totalment diferents per tenir diferents preferències o formes d’actuar. És un tema del qual s’ha d’agafar consciència per arribar a obtenir una societat més tolerant i menys conservadora en l’àmbit de la llibertat de gènere.

Font: https://elpais.com/elpais/2019/12/16/opinion/1576516262_707898.html

Fet per: Marc Collado, Mateu Junca, Dúnia Ayala i Miquel Fernandez  

close

El més recent