Mataró, la ciutat que podria tenir turisme, però no en té

/
19 views

Per què Mataró podria ser un lloc bastant turístic i no ho és?

Visió aèria de Mataró

Mataró és una ciutat gran, a la costa, a 30 km d’una metròpolis turística com Barcelona, amb un dels climes més bons d’Europa, però gairebé no té hotels ni infraestructures turístiques. Per què passa això?

Primer analitzarem per què Mataró té un potencial turístic enorme:

  • Localització:

Mataró està en un lloc idoni per a atraure turistes i inversors estrangers. Està situada a la costa i té bastant litoral (pel que fa a la superfície), també té zones boscoses a prop, com serien el corredor i el Montnegre i té un nucli mundial de turisme, inversió i capital a tan sols trenta quilòmetres, com és Barcelona. Dit així Mataró podria ser una ciutat espectacular per a atraure hotels per a turistes que volen visitar Barcelona, i de pas, fer-se conèixer com a zona turística adjacent a Barcelona. Té una platja molt llarga i amb molta sorra i, Barcelona no és la ciutat amb més platja precisament. Això podria beneficiar a Mataró com a centre de turistes que volen veure Barcelona i Catalunya, ja que Mataró està al centre del territori i no molt lluny de Girona, la costa brava, Tarragona i els Pirineus orientals (els Pirineus de la província de Girona). També és una ciutat amb activitat nocturna i oci nocturn per als turistes més joves.

“Mataró està en un lloc idoni per a atraure turistes”

  • Clima i atractius:

Mataró té un clima esplèndid. És una zona on no fa fred a l’hivern i no fa excessiva calor a l’estiu. No acostuma a fer vent ni a ploure massa, i quan plou, plou per poc temps. És una ciutat amb bones connexions amb l’exterior, tenint una de les carreteres més importants de Catalunya (C-32), una de les Nacionals espanyoles (N-II) i una de les autopistes més rellevants a escala espanyola (AP-7) molt a prop. També té connexions cap a Barcelona amb Tren i té un port bastant bo. Té una universitat tecnològica, un centre antic bastant gran, però amb falta de comerç i un parc al centre de la ciutat, que és un espai verd gran i viu.

Projecte que hauria de ser el Rengle. Ara mateix la realitat ni s’acosta a la imatge

Amb tot això, per què Mataró no atrau el turisme?

La resposta senzilla és perquè ningú (o poca gent) ha apostat per això, a ningú li ha interessat i, quan han volgut modernitzar la ciutat i fer-la més atractiva, no ho han aconseguit i s’han quedat bastant lluny. Tot i així, no tot és negatiu, ja que Mataró ha apostat per esdeveniments esportius com la mitja marató, la volta ciclista a Catalunya i per concerts de grups importants de Catalunya i cantants espanyols amb molt prestigi. També té unes festes molt atractives a l’estiu com són les Santes, però la falta de promoció i d’inversió (com el projecte fallit del nou rengle) són dues coses que penalitzen a la ciutat. És reversible, però costaria temps, diners i ganes. Cap de les tres coses està present ara.

close

El més recent