Micromasclismes, la base de l’iceberg del masclisme

11 views

Des de comentaris o accions petites a grans problemes

Iceberg Hielo Groenlandia - Foto gratis en Pixabay

El micromasclisme és el masclisme normalitzat socialment. Així, es consideren micromasclismes tots els comportaments interpersonals, els comentaris verbals i les actituds que contribueixen a la dominació i violència contra les dones en la vida quotidiana. A diferència d’altres formes de violència masclista denunciades habitualment, aquestes pràctiques, més subtils, que reflecteixen i fomenten la desigualtat entre homes i dones, són legitimades per l’entorn social, com per exemple totes les relacionades amb el fet d’ignorar -o fins i tot menysprear- la menstruació o aprofitar-se de la dona.

contra la violència masclista - Openclipart
Binge Eating Disorder Icons - Download Free Vector Icons | Noun Project

Alguns dels micromasclismes més interioritzats són els estereotips, i sovint les dones són les que en surten més desafavorides. Moltes dones pateixen molt per aconseguir arribar als estereotips imposats. En aquesta categoria també entren els estereotips corporals i la pressió per ser d’una certa manera.

Barbie Doll drawing free image

Moltes dones tenen problemes molt greus amb com se senten amb el seu cos i es sotmeten a dietes extremes que poden portar a pèrdua de cabell, pèrdua de la menstruació, i fins i tot a la mort.

Malauradament, molts joves (la majoria dones) pateixen de trastorns alimentaris durant anys, i comencen de molt joves. De fet, la majoria de gent amb transports alimentaris està entre els dotze i quinze anys, una edat molt perillosa.

Les xarxes són les principals responsables, perquè hi ha gent que penja fotos editades i després ho neguen, fent que molts dels seus seguidors vulguin ser com els influencers… Surrealista.

Aquí s’adjunta un vídeo que aprofundeix sobre el tema:

Fet per: Maria V F, Aitana C B, Clàudia V F i Mar M G

close

El més recent