Qui són els negacionistes?

/
17 views

La pandèmia de la Covid-19, a més de morts i malalts, ha provocat molta por entre la immensa majoria de gent. Tot i això, s’ha creat una comunitat: els negacionistes, gent que es dedica a negar la realitat

Els negacionistes són una petita comunitat que es dedica a negar la Covid. La majoria d’ells neguen l’existència d’aquesta pandèmia mentre que d’altres, accepten la seva existència, però en neguen la seva gravetat.

Una de les frases més comunes dels negacionistes: “Hem estat enganyats”

Les idees dels negacionistes

File:OPEN our OHIO IMG 0679 (49790376433).jpg - Wikimedia Commons
Negacionistes a Ohio, Estats Units d’Amèrica

Les idees dels negacionistes no s’agafen per enlloc, és per aquest motiu que busquen causes diverses en què justificar-se. Una de les idees a la que s’amarren és el 5G. De fet, és una teoria que no només reforcen els negacionistes, sinó que diferents científics d’arreu l’han exposat com una possibilitat, abans que aquests individus en parlessin. Això demostra les poques idees a seguir per reforçar la teoria que s’han creat.

Aquesta gent, són els primers en no respectar cap mesura anti-covid: mascaretes, gel, no es fan tests, etc.

Creuen que la pandèmia és una farsa, que els tests són falsos, que els hospitals estan buits, que no hi ha malalts i per sobre de tot, diuen que no hi ha cap justificació científica.

Pots estar més o menys d’acord amb la gestió del govern, però és evident que hi ha un virus que mata gent i creure el contrari, no s’entén.

Els líders i les seves idees

Molts líders mundials com Donald Trump, expresident d’Estats Units, Jair Bolsonaro, president de Brasil,  i López Obrador, de Mèxic, mobilitzen grans comunitats i nacions, fent-los creure que la pandèmia no existeix.

File:Donald Trump (29496131773).jpg - Wikimedia Commons
Donald Trump

Líders com Donald Trump, utilitzaven a la Xina com a culpable de fer-nos creure que existeix el virus, pel simple fet que la Covid va originar-se a Wuhan. La seva lluita comercial i política ha fet que Trump busqués aquesta mena d’excuses per atacar-los i guanyar aquesta lluita.

Manifestacions en contra de la Covid-19

UMass Chancellor's Statement On The Mob Assault On The Capitol Building In  Washington D.C. – Amherst Indy
Assalt al capitoli de Washington, sense mascaretes ni distància de seguretat

Una de les manifestacions més multitudinàries dels negacionistes en contra del virus va ser a Berlín, on es van agrupar unes 18000 persones per negar la realitat. Aquesta manifestació va ser per denunciar el que creuen fals, però en d’altres, els negacionistes s’han ajuntat per manifestar-se sobre altres qüestions, però deixant en evidència el seu criteri, com és el cas de l’assalt al Capitoli de Washington. Allà, era molt difícil trobar un dels assaltants amb mascareta i, per descomptat, respectant les mesures de seguretat, incomplint així diverses lleis.

D’aquesta informació, veiem que els negacionistes no són silenciosos, sinó que manifesten els seus pensaments i produeixen un aire de conquista perquè la gent els faci cas i s’uneixin al seu moviment.

L’enemic número 1

File:Bill Gates MSC 2017 (cropped).jpg - Wikimedia Commons
Bill Gates

Si bé és cert que l’enemic principal dels negacionistes és Bill Gates, fundador de Microsoft i un dels homes més rics del món. Ell defensa l’existència del coronavirus com el que més. De fet, fa conferències en les quals explica la situació actual i comenta les seves prediccions del futur (parlant de la Covid-19), i la veritat, és que poques vegades falla. Gràcies a les seves fonts extremadament preparades, nombroses vegades ha clavat un punyal als negacionistes, quan ha encertat les seves prediccions. Per aquest motiu, ells l’ataquen i l’utilitzen com un dels creadors.

“Si alguna cosa mata més de 10 milions de persones en les pròximes dècades, és probable que sigui un virus altament infecciós en lloc d’una guerra”

Bill Gates

Va dir l’any 2015. Per alguns, no és res tant escandalós, per altres, és una simple teoria més de Gates, però per les ovelles negres, és un missatge en el qual avisava del que faria.

Els uns i els altres

Justificacions.
Font: fet per nosaltres, utilitzant word

Conclusió

Pots estar més o menys a favor de la gestió d’aquesta crisi, pots creure com es pot haver originat, pots tenir diferents opinions i pots estar d’acord o no amb els altres, però el que de cap manera és possible negar és que la Covid-19 existeix.

Ferran Bruguera, Alec Xavier, Marc Estengre, Jan Pizarro

close

El més recent