La nova variant de la Covid-19 procedent de l’Índia ja és aquí

/
20 views

Una altra variant procedent de l’Índia arriba a Espanya i els professionals de la salut asseguren que és molt més contagiosa i immune a les vacunes.

S’està gestionant de manera correcta aquesta crisi sanitària a Espanya?

Una persona que estava fent un màster a Madrid, va donar positiu en COVID-19 el dia 20 d’abril i va dir que havia estat en contacte amb un noi d’origen hindú. La Junta d’Extremadura ha confirmat que es tracta de la infecció per Coronavirus en la seva variant índia.

És més contagiosa?

Les mutacions que es troben a la variant B.1.617 li donen al virus certa resistència al sistema immunitari i augmenten la seva capacitat de contagi. Però encara no se sap ben bé si la variant és la que ha desencadenat el gran nombre de contagis i morts per COVID-19 a l’Índia.

Seguiran sent efectives les vacunes per a aquesta variant?

Persona vacunant-se

Els científics creuen que les vacunes existents ajudaran a controlar la variant quan es tracti de prevenir que algú es posi malalt greument. Segons un article publicat a Nature pel professor Gupta i els seus col·legues d’investigació, algunes variants aconseguiran escapar inevitablement a les vacunes actuals, per això es necessitaran canvis en el disseny de les vacunes, per fer-les més efectives.

Quina és la millor manera de protegir-se de les variants que vinguin?

Vacunació a l’Índia

La principal manera de protegir-se és vacunar el nombre més gran de persones que es pugui. Quan es parla de malalties infeccioses, el risc d’un és sempre el risc de tots; de manera que la immunitat global es converteix en un objectiu OBLIGATORI. Per molt que algunes nacions protegeixin a la seva població amb vacunes, fins que la resta de països no faci el mateix, el virus tindrà més oportunitats de circular i de poder mutar, posant en perill la immunitat aconseguida.

Aquest fet ha estat una imprudència, ja que la gent hauria de ser previsora i no ajuntar-se i fer viatges, ja que les malalties poden viatjar i els virus es poden expandir en molt poc temps per tot arreu. Aquest any ha estat el Coronavirus, però potser si seguim sent poc previsors, pot arribar una altra cosa pitjor, com en aquest cas és la nova variant de Coronavirus d’Índia. Si això passa, seguirem en un constant bucle en què mai podrem sortir ni tenir llibertat absoluta per estar com abans. Tot ja va començar amb el Coronavirus mateix, quan no van tancar les fronteres. I ara que (en teoria) no es poden fer viatges, arriben les noves variants com la Britànica i l’Índia entre d’altres. Llavors qui ho està fent malament? El Govern? Haurien de posar més restriccions? O nosaltres? Hauríem de ser més responsables?

Per a més informació pots consultar les següents pàgines:

https://www.20minutos.es/noticia/4674400/0/nueva-variante-coroanvirus-india-doble-mutante/

https://www.lavozdegalicia.es/noticia/sociedad/2021/05/01/claves-variante-india-coronavirus-llegado-galicia/00031619883324005954759.htm

https://www.antena3.com/noticias/espana/coronavirus-espana-ultima-hora-contagios-variante-india-vacunas-estado-alarma-directo_20210503608f98c7a58b3f0001d2f82d.html

Carla Pérez, Nerea Pozo i Aina Planas.

close

El més recent