Rafa Nadal conquereix per dotzena vegada el torneig de Barcelona

17 views

El dia 25 d’abril d’aquest any, el mallorquí Rafael Nadal va derrotar al grec Stefanos Tsitsipas en un partit frenètic

File:Rafael Nadal (19047517620).jpg - Wikimedia Commons
Rafael Nadal i Parera

Actualment, ja no és estrany veure a Nadal guanyar tornejos, ja que acumula 25 grans slams, 35 màsters 1000 i més de 30 campionats de menor talla als seus 34 anys, fet que l’ha convertit en un dels majors tenistes de la història.

El partit contra Tstitsipas va durar 3 hores i 38 minuts on el dotze campió del Barcelona Open Banc Sabadell, es va imposar per 6-4, 6-7 i 7-5 al jove aspirant.

File:Stefanos Tsitsipas - Washington Open 2018.jpg - Wikimedia Commons
Stefanos Tsitsipas

Nadal va començar el torneig amb una sèrie d’ensopegades, però no li van impedir aconseguir el seu objectiu. Sens dubte, però, Tsitsipas va ser el rival més dur per a Nadal, però insuficient per batre’l davant de la seva gent i en terra batuda, la seva especialitat. Tot i això, n’hi ha que diuen que el grec s’acabarà convertint en el millor del món, però no encara, situat en la 5a posició. De fet, al final d’aquesta meravellosa lluita per fer-se amb el Godó i els més d’1,5 milions d’euros de premi, Nadal va escalar fins a la segona posició del rànquing de tenistes mundial.

Barcelona Open BancSabadell – Trofeo Conde de Godo - Home | Facebook
Logotip del Barcelona Open Banc Sabadell

La final va ser tot un espectacle, una de les millors de la història del torneig fins ara.

Nadal va optar pel joc segur, sense voler arriscar al màxim, sabent que un petit error contra Stefanos Tsitsipas el deixaria sense opcions. Va demostrar des del principi la seva superioritat en el servei.

En resum, va ser un partit molt intens i igualat, però la saviesa i l’experiència de Nadal van decantar la balança.

La primera per no l’última

Nadal es va donar a conèixer quan va guanyar el seu primer Roland Garros, quan era un jove amb ganes i traça, l’any 2005. Des d’aquell moment, ja n’ha guanyat 13.

Va ser aquell mateix any quan Nadal va guanyar també el seu primer Godó. En aquell moment ja va destacar com una promesa i es podia imaginar el que arribaria a ser. Ell, si més no, va debutar al Barcelona Open Banc Sabadell l’any 2003, en aquell moment, però, només va tenir l’oportunitat de derrotar a dos rivals en la primera i la segona fase.

Després d’haver guanyat més de 40 copes, només li’n queda una per guanyar, la Copa Masters.

Rafa Nadal, per alguns, és considerat el millor tenista del moment, per altres, el millor de la història, n’hi ha que el comparen amb el mític Roger Federer. Però el que Nadal ha demostrat és que amb la seva perseverança, actitud i talent, lluitarà per aconseguir la Copa Masters i molts més títols.

Ferran Bruguera, Alec Xavier, Marc Estengre i Jan Pizarro

close

El més recent