Autotune: Tots podem ser cantants?

La importància de l’auto-tune i les seves possibilitats és un element essencial pels cantants actuals, la pregunta és: tots podríem intrerpretar cançons amb autotune?

Firmat per Marc Pineda

L’Auto-Tune és un sistema d’àudio creat per Antares Àudio Tecnologies. S’utilitza per cobrir errors a la veu, per la qual cosa ha permès a molts artistes crear cançons amb una afinació molt més precisa.

Actualment, molts cantants fan servir auto-tune per no tenir errors i crear millors cançons, però en alguns casos el tema de l’auto-tune ha arribat molt lluny, ja que hi han molts cantants que en comptes d’utilitzar-lo com a una ajuda, l’utilitzen com a veu principal, és a dir, que molts cantants actuals sense auto-tune no serien el que són ara en la carrera de cantant.
AlgunS dels cantants que fa servir auto-tune són:


-Daddy Yankee
-Maluma
-Alejandro Sanz
-Niky Minaj
-Bad Bunny


Aquesta és només una petita llista dels cantants que l’utilitzen.
La coneguda cantant Lady Gaga es diu que és una de les persones que millor l’utilitza.

Això és un exemple d’un cantant actual sense auto-tune:

A Internet, també es poden trobar algunes d’aquestes eines, aquí us en deixem una per si ho voleu provar:

https://sumo.app/audio/?lang=en

En aquesta imatge pots observar que hi ha una fletxa blava, aquesta serveix per afegir àudio i les fletxes vermelles assenyalen les eines d’edició.

Aleshores, responent a la pregunta que si amb una veu qualsevol pots ser cantant, la resposta real és que no, ja que necessites tenir un bon control de veu i per poder passar els estàndards i ser cantant.

Per participar en molts concursos de música, no està permès l’auto-tune, cosa que afegeix arguments per a la polèmica, per exemple, al Benidorm Fest no van deixar participar a la cantant cubana Luna Ki perquè és una cantant que utilitza auto-tune.

Redactor junior

close