Clàudia Mons: “Expresso el que sento a través de l’art”

La Clàudia Mons Tost, és una de les alumnes del Col·legi Cor de Maria Mataró. Una jove de 3r ESOB que innova, experimenta i crea, que ja l’han considerada tota gran artista i que expressa el que sent a través de les seves il·lustracions.

Firmat per Irene Nora, Ainhoa Laguna, Luana Caballero i Maria Conte

Comencem tirant la vista enrere. Quan i per què vas començar a dibuixar?

Porto dibuixant des dels set anys. Va succeir un estiu. Recordo que des d’aquell moment es va transformar en una passió per a mi, la veritat m’agradava dibuixar i em segueix encantant. El meu primer dibuix era de dues palmeres bastant ben elaborades i amb una mena d’hamaca al mig, tot pintat amb colors de fusta. Per a mi dibuixar és un repte, i a més, m’ajuda a expressar els meus sentiments. Jo expresso el que sento a través de l’art. És una manera de deixar-me anar, perquè sincerament soc molt tímida, és una manera d’expressar-me millor i això és una de les coses per les quals dibuixo. Expresso en ells el que sento perquè quasi mai ho exposo, a part de que també m’ajuda força relaxar-me.

Ara que sabem que estàs a l’ESO. Cada quan pots dibuixar?

Com bé has dit, des que he entrat a l’ESO realment no li dedico gaire temps i si de veritat tinc temps, els retrats i pintures que gaudeixo són aquells que m’agraden molt o són difícils de realitzar. Quan era petita sí tenia més temps per fer nous dibuixos però actualment se’m fa una mica més difícil poder fer-ne de nous. Normalment hi dedico temps els dijous perquè és quan no hi ha feina o també els caps de setmana.

Va haver-hi algun moment en el què no vas voler continuar dissenyant? Si és així, per què?

Sí, i si no recordo malament, vaig deixar de crear abans de l’estiu de la pandèmia i vaig decidir deixar-ho perquè, en realitat, tot i tenint més temps ja que estàvem a casa a causa del COVID-19, els retrats no em sortien bé. No em sentia a gust de com em quedaven, i clar, a mi m’agrada que les coses surtin bé i en tot el que faig soc molt exigent. A part també volia provar coses noves. Però quan vaig tornar de vacances vaig tornar a animar-me a seguir dibuixant.

Si t’agrada el que fas i és la teva passió, no ho deixis de fer perquè fer el què t’apassiona és el que et fa sentir orgullós de tu mateix.


D’acord amb el que dius, t’inspires dibuixant copiant coses que t’envolten. Quin és el temps màxim que has estat fent alguna de les teves creacions?

Efectivament, les meves creacions són copiades de coses que hi tinc a la vista ja que si les que faig son pensades no em surten tant bé com les copiades. Tot i que m’agrada que els meus dibuixos quedin fins hi tot millor que dels llocs o imatges en que m’inspiro, el màxim de temps que he estat fent un retrat han sigut 5 o 6 hores aproximadament, és a dir, tota una tarda sencera. Quan acabo de dinar amb la família em tanco a la meva habitació fins a les 20 h. Considero que a la nit és el moment ideal i quan tinc més temps perquè estic més tranquil·la.


Quina és la pintura que més t’agrada i per què?

Sincerament, una de les meves creacions i la pintura que més m’agrada és el d’una pirata. L’he dissenyat en una llibreta no gaire gran i allargada que tinc i va ser el primer dibuix que vaig fer de tipus realista. Realment no té res de realista. És una pirata pintada amb llapis, vaig resseguir tot per les vores i el fons amb color blau.


Tot i què portes dibuixant des de bastant petita, de gran voldries dedicar-te al dibuix o voldries exposar les teves obres?


No em vull dedicar tota la meva vida a dibuixar perquè de gran vull fer batxillerat artístic. En realitat vull ser dissenyadora de moda. Fer una botiga i dissenyar la meva pròpia marca què aniria orientada a les noies joves.

Prefereixes dissenyar amb llapis o amb colors? Per què?

M’encanta crear amb tot tipus de material, perquè m’agrada experimentar, innovar i crear coses noves cada dia. Ja no m’agrada tant pintar amb colors de fusta, si haig d’escollir entre colors de fusta i llapis, escollo llapis. Però em sento més còmode experimentant amb retoladors d’alcohol o fins i tot amb aquarel·les perquè em sento més lliure a l’hora de fer ombres o més colors.

CLIQUEU SOBRE EL DOCUMENT ISSUU PER PODER VEURE EL PORTAFOLI DE LA CLÀUDIA 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.