/

El retorn d”Eufòria’

‘Eufòria’, l’exitós programa musical de TV3 va batre rècords d’audiència des del començament, el 3 de març de 2022

Carla Codola i Èlia Guisasola

Dos concerts al Palau Sant Jordi i un llibre publicat en la primera edició

Aquest programa va aconseguir uns nivells d’audiència mai vistos a TV3, gràcies a tot aquest èxit es van fer dos concerts al palau Sant Jordi i s’ha publicat un llibre sobre el programa i les vivències dels concursants.

La primera temporada

De més de mil cinc-centes persones de tot Catalunya es van aconseguir a partir de moltes fases de càsting els 16 “eufòrics” que van participar en la passada edició. El programa va durar 17 intenses, emotives, divertides però de vegades també dures gales. Cada setmana els concursants havien de preparar la seva actuació amb coreografia i les segones veus dels seus companys. Finalment vam conèixer la guanyadora, va ser la jove de 21 anys Mariona Escoda, una cantant de Valls que porta des dels cinc anys cantant, toca el violí, ha tret un disc “Tal com havia de ser” i un single “Et deixo la mà”.

Degut a tot l’impacte que va tenir aquesta primera edició, n’hi haurà una segona que començarà el proper 10 de març!

A continuació us donarem tota la informació necessària perquè estigueu informats sobre el funcionament i algunes coses destacades del programa:

Coachs: són els professionals que presenten l’actuació de la setmana a cada participant i els guien, ajuden i assessoren per a aconseguir el millor resultat possible. El dia de la gala es troben en el VAR musical des d’on se centren amb tot detall en les segones veus de cada cantant. Hi ha quatre coachs: d’interpretació, de veu, de coreografia i el director musical. Cada coach s’encarrega d’una part de la funció diferent segons la seva especialitat.

Jurat: és composat per tres membres que al final de cada actuació fan un comentari al respecte i tenen una palanca amb la que decideixen si aproven la actuació i salven el concursant o si no l’aproven i l’envien a la zona de perill. També són els encarregats de seleccionar el favorit de la gala.

Nominats: són els concursants que envien a la zona de perill.

Votació del públic: el públic vota a totes les gales qui vol que se salvi a través d’un codi QR, accessible per a tothom.

Favorit de la gala: és el concursant que més ha agradat en aquella gala. Per escollir-lo, el jurat té un botó que pot utilitzar tants cops com vulgui. El cantant que hagi estat l’últim en ser nombrat favorit i per tant, segui en la cadira del favorit, tindrà dues avantatges: no poder ser nominat pel VAR musical i la segona, depenent de la gala pot ser: no poder ser nominat la següent gala, escollir amb qui vol treballar la pròxima setmana…

Les segones veus es consideren molt importants

Zona de perill: és un concepte que significa que hi ha possibilitat de que marxis en aquesta gala. Un concursant pot anar a la zona de perill de dues maneres diferents: com a mínim un dels tres membre del jurat diu que la seva actuació “és un no” o que el VAR musical decideixi, quan has sigut salvat pel jurat, que no has estat bé en les segones veus. Es consideren molt importants.

També hi ha dues maneres de salvar un concursant després de que el jurat l’hagi enviat a la zona de perill: que el VAR musical cregui que en el seu àmbit ha estat molt bé i que mereix salvar-se o que la majoria del públic, en la votació final entre dos concursants, l’esculli.

VAR musical: és el lloc on, a través de càmeres i programes de so, escolten i veuen la gala els coachs per a extreure una conclusió, tenint en compte també el treball de tota la setmana, sobre a qui volen salvar i a qui volen nominar.

Guanyador d’eufòria: a la persona que guanya eufòria li regalen un CONTRACTE DISCOGRÀFIC, per poder fer el seu primer disc! I potser alguna altre cosa que van dient durant el programa. L’any passat, a part del contracte, el premi va ser cantar la cançó de l’estiu de TV3 amb el Miki Nuñez.

Com es van estructurar i organitzar les gales a la primera edició?

La primera gala: va ser diferent a les altres, es van dividir els concursants en grups de quatre i es van preparar cadascun una cançó solista i les segones veus dels seus companys de grup. Acabades les quatre actuacions el jurat decideix quins dos membres del grup són salvats i quins dos van a la zona de perill. Al final de la gala s’eliminen quatre concursants i no hi ha favorit.

Les altres gales: hi ha una actuació en solitari i han de fer les segones veus dels concursants del seu grup però no se’ls avalua engrup i no hi ha un màxim de nominats. Més endavant el VAR musical salva o nomina concursants fins que en queden dos. En aquesta gala apareix el favorit i només s’acomiada a una persona.

Gala de repesca: quan s’arriba al equador del programa hi ha una gala de repesca, on els exconcursants tornen al programa i tenen una ultima oportunitat per tornar a entrar al programa. S’han de preparar una actuació solista i els concursants que encara segueixen en el programa els i fan els cors. Al final de la gala ell públic decideix qui vol que torni al programa. Com a curiositat de l’any passat no només es va salvar un concursant, que és el que prèviaments havien informat, sinó dos!

Des de la primera gala el públic ja podrà votar des de casa, l’any passat no va ser així

S’organitzaran igual els programes en la nova temporada?

La novetat en el funcionament de les gales, que hem pogut saber, és que des de la primera gala el públic ja podrà votar des de casa, una cosa que l’any passat no es va fer, ja que en les primeres gales només votava la gent del plató.

Membres de la primera edició d’”Eufòria”

Concursants: Mariona, Triquell, Núria, Pedro, Edu, Scorpio, Clàudia, Joan, Estela, Chung-Man, Llum, Laura, Nerea, Alvert, Pep, Looa.

Productora: veranda TV i televisió Catalunya

Direcció: Tono Hernández i Bladé

Presentadors: Marta Torné i Miki Núñez

Jurat: Elena Gadel, Lildami i Marc Clotet

Coachs

Interpretació: Carol Rovira

Coreografia: Albert Sala

Ajudant de Coreografia: Aina Casanovas

Veu: Daniel Anglès

Director musical: Jordi Cubino

Sabem que en Marc Clotet no serà jurat d’aquesta segona edició, canviaran alguna cosa més?

Avenços de la segona temporada

Ja tenim el nom dels 16 eufòrics que competiran en aquesta segona temporada.

En la primera part dels càsting final vam saber els nou primers concursants: l’Alèxia, la Carla, en Domènec, l’Ethan, l’Hèctor, en Jan, la Jim, la Natàlia i la Sofia.

I en la segona els set restants: en Carlos, la Clàudia, l’Elena, l’Emmi, en Nei, la Paula i en Tomàs.

En l’equip de professionals també hi ha hagut alguns canvis: l’actriu Paula Màlia serà la nova coach d’interpretació en substitució de la Carol Rovira, qui es comenta que pot tenir un lloc a la taula del jurat, i la cantant, compositora i pianista Clara Luna, que serà la nova coach de veu. Els presentadors seguiran sent la Marta Torné i en Miki Núñez. En els membres del jurat seguiran estant en Lildami, cantant i raper de Terrassa i l’Elena Gadel, actriu i cantant barcelonina.

Qui substituirà a en Marc Clotet? Serà la Carol Rovira? Quines sorpreses més ens prepara la nova “Eufòria”? Ho sabrem la nit del 10 de març!