/

Els carrils bici s’apoderen de Mataró

Els carrils bici ja no deixen gairebé res d’espai pels cotxes, però en canvi comencem a contribuir al canvi climàtic

Firmat per Alba, Gisela, Adriana i Anna

Els carrils bici, estan ocupant Mataró i això als conductors no els hi acaba de agradar ja que han hagut llocs on han tret part de carretera. A causa d’això està havent-hi més trànsit de lo normal, s’aglomeren molts cotxes en una sola via, però en contraposició els ciclistes estan més contents que mai.

Es podria considerar un canvi bo o dolent? Podria haver-hi dos punts de vista diferents: la part més negativa, que seria pels vehicles, ja que hi ha més retencions, la gent arriba tard al seu destí, han de conduir pendents dels semàfors, vianants… i ara dels ciclistes.

Però, i si ho pensem des d’un punt de vista positiu? Es podria dir que ara hi ha menys carrils pels cotxes, el que farà que la gent comenci a anar caminant als llocs sempre que puguin, el que suposa un canvi molt positiu per la Terra. Ajudarà a reduir el nivell de CO2 i contribuir a frenar el canvi climàtic que estem patint. Això afavorirà al comerç, ja que mentre camines pots veure les botigues i els aparadors, entrar a les botigues que trobis interessants, etc. Els ciclistes augmentarien, i cada cop més gent es motivaria a fer un canvi positiu.

Tot els carrils bici que estan creant els connectaran amb el que ja estaven construïts anteriorment per crear el que s’anomena l’anella ciclista, una reivindicació de dècades a la ciutat. La construcció dels carrils bici causarà canvis: hi haurà instal·lació de plataformes d’accés a autobusos i aparcaments per ciclistes, és modificaran semàfors, etc.

Aquests canvis també estan succeint a altres ciutats, com a Barcelona, Girona, Terrassa i a ciutats europees. Actualment tampoc agrada molt la idea als conductors habituals, però es possiblement d’aquí uns anys ja s’haurà normalitzat s’entendrà la necessitat del canvi i més gent anirà amb bicicleta als llocs. Ja hi han ciutats on és una costum i a la gent li encanta, però Mataró ho podrà aconseguir?

Les obres van començar al juliol d’aquest any i es diu que probablement durin 8 mesos. Es va començar a construir pel Camí de la Geganta. En total, aquestes obres estan costant 756.198,72 €, amb el IVA inclòs, tot i que el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, pagarà el 50% de l’obra. Els carrils constaran de 15km.