TURIN, ITALY - MARCH 12: Cristiano Ronaldo of Juventus celebrates after the UEFA Champions League Round of 16 Second Leg match between Juventus and Club de Atletico Madrid at Allianz Stadium on March 12, 2019 in Turin, Italy. (Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

És just el sou que cobren els futbolistes d’elit?

Els futbolistes i els seus sous. Un tema a debatre molt interessant. Tot el que vols saber i més.

Firmat per Marc Pineda i Victòria Barberá

És indiscutible que el sou dels futbolistes és molt elevat, el que ha derivat a un debat constant. Comparativament ens podem preguntar: la importància dels càrrecs d’ajut públic (metges, bombers….) estan infravalorats?

  • Cristiano Ronaldo és dels jugadors de futbol més ben pagats, amb un sou de 106 milions a l’any, una quantitat aproximada de 8,8 milions al mes.
  • Fent una comparació amb un sou d’un bomber, hi han més de 104 milions de diferència anuals, ja que un bomber té un sou d’entre 2100-3.000 euros al mes, un total de 30.000 euros anuals bruts, els professors cobren entre 1500 i 2000 euros al mes, i els sanitaris? les infermeres? les comparacions couen.

El sou elevat dels futbolistes és tan exagerat que una persona de sou mitjà podria viure durant molts anys amb només la paga d’un mes d’algun d’aquests jugadors.

Però també hem de tenir en compte que actualment hi ha molts futbolistes que tenen un molt bon sou però també hauríem de parlar de les seves clausures si ens referim a diners, ja que avui en dia hi ha clausures com les de Pedri o Ansu Fati que són de més d’un milió d’euros, una quantitat de diners que no s’assembla gens a les dels metges o altres càrrecs públics. De fet no hi ha clàusules de recessió en els càrrecs públics. Tot i que un milió d’euros cobrant-ne 8 al mes potser no és tant…

És veritat que el futbol aporta molts diners a moltes empreses, canals de televisió etc. Però això no implica el valor d’aquests jugadors, ja que estan jugant a futbol perquè volen i que van començar com a hobbie i han acabat dedicant-se professionalment. Això passa igual a tots els esports però cap està tan ben recompensat.

De fet hi ha esports més complicats de fer que no tenen la mateixa repercussió. Com per exemple el vòlei i l’hoquei. En canvi, també n’hi ha d’altres que també tenen sous molt elevats com el bàsquet, on un jugador pot arribar a cobrar 15 milions a l’any inclús hi ha jugadors com LeBron James que té un sou de 41 milions l’any.

Igual passa amb l’F1. L’actual campió del món, Max Verstappen, té un sou de 25 milions d’euros a l’any i el seu rival Lewis Hamilton és el corredor més ben pagat de la graella amb un sou de 45 milions a l’any.

Després de totes aquestes reflexions i dades podríem concloure que els esports no tenen res especial en relació a d’altres feines essencials, tret que generen oci i generen molts diners en publicitat i màrqueting, hi ha un negoci molt ampli al voltant, per a estar tan ben pagats. hi ha moltes professions que mereixen grans sous.

Ja que hi ha molts oficis en el qual lluites pel bé dels altres o per salvar a persones i no tenen res a veure, igual que el simple fet de la gent que intenta tirar endavant amb les seves feines i càrrecs que estan hores i hores treballen per després no arribar a final de més.