/

Imma Salvador: “La persona que em va influir més va ser el meu pare”

Imma Salvador, professora d’història i Cap d’Estudis de l’escola Cor de Maria Mataró, ens explica la seva pròpia història.

Com era ser estudiant d’història abans? Com va ser el seu passat? Quina és la seva etapa de la història preferida? Tot això, i més, descobrirem avui, a Som Cor Report.

MAR BELMONTE – ARNAU ROLDAN

Quan vas decidir començar a estudiar història?
Fa molts anys, quan tenia 16 o 17 anys, és a dir, potser fa 30 anys llargs. Ho vaig decidir quan feia BUP, que seria com la secundària actual.

A quin institut vas estudiar i quines diferències hi ha entre abans i l’actualitat?
No vaig estudiar a cap institut, vaig estudiar en aquesta escola, soc exalumne. Vaig fer BUP aquí, que eren els estudis postobligatoris que es feien llavors, abans d’estudiar a la universitat (hi havia 1r, 2n i 3r de BUP). Aleshores, hi havia un curs que era el COU, que era el Curs d’Orientació Universitària que ja no es feia aquí a l’escola. Com vosaltres que, quan acabeu l’ESO, haureu d’anar a una altra escola a fer batxillerat, llavors aquest any el vaig fer a l’Institut Alexandre Satorras. Tot i això, la meva formació bàsica ha estat aquí, des de ben petita.

Passant a les diferències, abans s’havia d’estudiar molt, el BUP era molt intens (el nivell seria com ara el vostre batxillerat). A 1r de BUP fèiem un curs general, i a 2n ja escollies si fer ciències o lletres; jo vaig escollir lletres. En aquell moment, es feia dels 14 als 16, uns tres anys, i acabaves amb 17. Una vegada tenies 17 o 18, feies COU i havies de treballar molt.

Quina era la teva tècnica d’estudi?

En aquella època no hi havia ordinadors, per començar, teníem els llibres de text. Aleshores fèiem molts, molts resums, mapes conceptuals, molts esquemes i agafava molts apunts que eren les bases dels meus estudis. Havies d’estudiar amb el teu propi material, amb llibres de text, i t’havies de fer els teus esquemes, subratllant les coses importants amb un llapis, és a dir, treballant molt físicament els apunts, llegint, llegint i estudiant més. Aquella era la meva tècnica.

Què va ser el que et va motivar per començar a estudiar història?

Doncs bé, des de ben petita ja m’agradava la història, i jo sempre explico que la persona que més em va motivar va ser el meu pare. Ell no tenia estudis, però tenia molta curiositat per aprendre, per saber, i li agradava molt la història, tenia molts llibres i sempre en parlava. També li interessava molt la política, el saber per què havien passat les coses i això ho vaig veure des de ben petita a casa. Tot i que el meu pare mai havia volgut decidir el meu futur per mi, veure’l a ell interessat per la història va ser una gran motivació. Una altra de les coses que em va interessar molt, a més de la curiositat de saber, és perquè les coses eren com eren i són com són.

Creus que als joves els interessa la història? Per què?

Això és com tot, evidentment que hi ha gent, adolescents i gent jove, que té interès per coses diverses, igual que si tu preguntes si interessa la biologia, doncs hi haurà gent que dirà que sí. Jo penso que en aquesta edat, l’adolescència, el que és important és que els adults, és a dir, nosaltres, us motivem i us engresquem i us fem entendre com és d’important aprendre el que va passar en el passat per argumentar, explicar, justificar si tu vols. Fer-se a la idea de perquè les coses són com són ara, perquè tot té un perquè. Aleshores jo penso que dins d’un grup de 30 alumnes d’una classe, d’un 3r d’ESO un 4t, si tu preguntes a mà alçada a qui li agrada la història potser t’aixequen la mà tres. A partir d’aquí jo vull que interessi a 25 si és possible, o als 30 seria genial.

I aquesta és la meva tasca, engrescar-vos i fer-vos partícips, que la història no és simplement parlar de dates i quatre reis del passat, no és només això.

Per a mi, no té cap sentit que us faci entendre, per exemple, per què els Estats Units tenen el sistema legislatiu que tenen. Té una raó. La independència dels Estats Units, què comporta, una primera constitució i fer entendre que les coses que passen a l’actualitat tenen un passat. Entendre la història i fer-la gaudir. No només vull que entengueu el perquè de les coses, sinó que també intento, en la mesura del possible, fer-vos uns ciutadans autònoms, lliures, demòcrates, que sapigueu el perquè, que no us enganyin amb ximpleries, amb les “fakes news” que surten contínuament, i que tingueu per vosaltres mateixos l’esperit d’aprendre i de conèixer.

Quina és la teva etapa de la història preferida i per què?

La contemporània. Dins de la meva llicenciatura va ser la branca especialitzada que vaig agafar, ja que m’interessa i sempre m’ha agradat molt perquè és la història, per dir-ho així, “nostra”. Dels nostres avantpassats vius o que han viscut amb ells, els nostres avis, per exemple; o si algú té la sort de tenir els besavis, és la seva història, és la contemporània. El segle XX és farcit d’històries que, és clar, són importantíssimes: les dues guerres mundials, la revolució Russa, el crack del 29, la fi de l’imperialisme, la guerra freda, em sembla molt motivador aprendre com va anar tot això.

Ara bé, m’apassiona tota la història i jo, per exemple, soc una amant també de la història de l’antiga Grècia, que m’encanta; de Roma, Egipte, etc. És a dir que, a mi, tant m’és. M’agrada tot molt, però sí que és cert que tendeixo més a la contemporània. Jo he escoltat al meu pare parlar de la Guerra Civil, ell la va viure, llavors a mi m’interessa saber-ho bé.  

Creus que és important, que les persones sàpiguen d’història? Si és així, per què ho creus?

És importantíssim. Per a mi, reitero, seria fonamental. Per què és important? Ara estem vivint una època molt difícil, amb una guerra a Ucraïna, a l’est d’Europa. Bé, n’hi ha moltes més de guerres, és una gran desgràcia i la gent no es pot quedar amb la primera informació que troben a la televisió ni a qualsevol lloc, has d’intentar esbrinar què passa realment, d’on ve el problema. Les persones hem de saber sempre el perquè de les coses, o almenys intentar-ho o esforçar-nos a buscar aquesta informació, perquè ens farà més lliures, perquè no ens enganyaran, o no tant, que ja sabem que és difícil en el món que vivim ple d’absurditats que surten contínuament i has de tenir ben fonamentat tot això.

Jo tenia un professor de català que sempre ens deia: la ignorància és atrevida. I amb això m’he adonat que les persones més ignorants són les que més tractaran de convèncer-te que la història és una i prou, cosa que està malament, s’ha d’entendre una banda i l’altra.

I clar, gràcies a la història podem entendre si el que ens expliquen és cert o no.

Si poguessis, canviaries alguna part de la història? Si es així, quina?

Home, si estigués en les meves mans, acabaria o voldria haver acabat i que no haguessin existit mai els genocidis diversos que hi ha hagut al llarg de la història. El genocidi del poble jueu a la Segona Guerra Mundial o la guerra de l’antiga Iugoslàvia, on es van fer grans matances… És que hi ha tantes històries negres, fosques, horroroses…tantes. Per exemple, l’esclavitud, és una etapa enormement horrorosa.

Però no està en les nostres mans canviar el passat. El que sí que està en les nostres mans és intentar que al nostre present i al futur de tots nosaltres no torni a passar, això seria ideal.

El teu objectiu ja era ser professora o inicialment tenies pensada una altra sortida?

No, no tenia com a objectiu ser professora, però a mi m’agradava. Jo de petita sempre havia pensat que seria senyoreta, senyoreta de nens petits. Sempre ho pensava, vull dir que ja m’agradava el tema de l’educació, però tampoc no m’ho havia plantejat com un objectiu sí o sí per acabar la carrera. Les coses van anar com van anar i tot va acabar anant bé, però no era un objectiu primordial. No sabia ben bé tampoc què em passaria després, jo ho vaig voler estudiar en aquest cas perquè m’agradava i després ja pensaria saps, no era primordial saber si podia ser mestra o no.

Què prefereixes la història o la geografia?

Ai, això és com demanar-li a una mare entre el fill gran i el fill petit. Però, la història. Sí, gaudeixo molt aquest any que he fet història però l’any passat també, que vaig tornar a fer geografia de primer d’ESO, i m’ho passo bomba amb aquests nens petits fent geografia. Però sí, si he d’escollir, gaudeixo i m’agrada molt més quan faig història amb l’alumnat de 4t d’ESO. Com més grans millors, això és així, i geografia m’agrada molt, que consti.

40 Comments

 1. M’agrada molt poder saber una mica més de tu i poder saber que va ser el que et va inspirar i motivar a ser professora. És molt bonic que el que t’ha inspirat a ser historiadora hagi sigut el teu pare, m’agrada molt com t’expliqués i l’entusiasme que li poses a la teva assignatura. M’alegra moltíssim que hagis sigut la meva professora.
  “Les persones hem de saber sempre el perquè de les coses, o almenys intentar-ho o esforçar-nos a buscar aquesta informació, perquè ens farà més lliures” aquesta frase m’ha agradat molt..

 2. Hola, Imma m’ha agradat molt la teva entrevista, estic molt d’acord amb tu, la frase “I aquesta és la meva tasca, engrescar-vos i fer-vos partícips, que la història no és simplement parlar de dates i quatre reis del passat, no és només això.” Estic d’acord amb això, ja que és molt real i gràcies això no es fa tan pesat i no se t’oblida tan de pressa i per això m’agrada història.

 3. Hola, Imma!!
  Soc l’alumne de l’any passat. Jo estic totalment d’acord amb aquesta frase: LA HISTÒRIA NO ÉS SIMPLEMENT PARLAR DE DATES I QUATRE REIS DEL PASSAT, NO ÉS NOMÉS AIXÒ. Jo crec que una de les principals raons per estudiar història és entendre el canvi de la societat actual i com sorgeix la societat en què vivim. També crec que ens permet conèixer aquest passat per entendre el present que vivim. En definitiva crec que és molt important estudiar història pel fet d’aprendre el passat i l’actual.

  Niobe sanchez ortega 2n ESO A

 4. Estic molt d’acord en el que opines sobre la història, sense història no podríem entendre el perquè de les coses i estaríem cometent sempre els mateixos errors. A més també està bé que va passar abans de nosaltres.
  És curiós com a canviat el sistema educatiu, abans no tenien internet, si volies aprendre a cuinar havies d’anar a la biblioteca a buscar un llibre de receptes. En canvi, ara, només has d’obrir l’ordinador i buscar-ho, t’admiro molt per com et vas organitzar, jo no sé si podria.
  També comentes com és de fàcil enganyar a una persona que no coneix la història, tens molta raó, és molt fàcil enganyar amb les “Fakes news”.
  La pregunta que t’han fet de si poguessis canviar el passat què canviaries, la teva resposta m’ha agradat molt: “PERÒ NO ESTÀ EN LES NOSTRES MANS CANVIAR EL PASSAT EL QUE SÍ QUE ESTÀ EN LES NOSTRES MANS ÉS INTENTAR QUE AL NOSTRE PRESENT I AL FUTUR DE TOTS NOSALTRES NO TORNI A PASSAR, AIXÒ SERIA IDEAL.” Estic segura que la recordaré per sempre.
  També has comentat que vols motivar-nos i fer-nos participar en les classes. Si ens preguntes a qui li agrada la història, jo aixecaria la mà.

 5. M’ha semblat una entrevista molt interessant, perquè es nota que t’agrada la història veient com respons d’una manera apassionada i sincera. També s’ha de dir que el teu pare t’ha inculcat molts coneixements, i que et doni aquesta motivació per estudiar sobre la històriadeu haver sigut fantàstic.
  I el perquè vols estudiar història, aquesta idea l’haurien de tenir molts joves, perquè sempre hem de voler saber el perquè de les coses. Estic d’acord amb tu l’etapa que més m’agrada és la història contemporània, on estem ara, avui en dia. Em sembla que aquesta etapa està plena de fets històrics molt importants, i clar també penso que tens raó en la part de les etapes horroroses de la història, tant de bo poder canviar-les.

  També veig que la teva secundària aquí va ser molt difícil, ja que s’havia d’estudiar molt fent un món d’apunts, esquemes, etc. Tanmateix, per la teva explicació puc deduir que t’esforçaves molt en estudiar.

  Una abraçada.

  Àlex

 6. Es un artículo que me llama mucho la atención, ya que yo también soy un amante de la historia y me siento muy identificado con lo que dice. Hay frases que me dan que pensar como la de ´´la ignorancia es atrevida o ¨Las personas debemos saber siempre el porqué de las cosas ´´. Es importante cuando explica el por qué es importante la historia y pienso que tiene mucha razón en lo que dice y en los argumentos que da.
  También estoy muy de acuerdo en que nosotros no podemos cambiar la historia, pero si nuestro futuro, ya que nosotros somos los que construimos nuestro futuro y somos los responsables de lo que pase en él. Es un artículo muy bien hecho y con muy buenas respuestas, ya que da una manera en que pensar de la historia y por qué es importante saber de ella. Nos habla sobre cómo podemos saber qué le paso o qué pudieron haber vivido nuestros antepasados. Saber por ejemplo, cómo sucedió la segunda guerra mundial, qué fue la guerra que muchos antepasados vivieron. En mi opinión es un artículo de 10 y no es porque fue profesora mía, sino que las cosas que dices son verdades y muy claras.
  Me llamo la atención, la forma de estudiar antes, cómo se organizaba los estudios antes y la forma de estudiar. Yo siempre en toda mi vida he estudiado con libreta y cuaderno.
  Mi padre también es un gran amante de la historia y de la prehistoria, también de la segunda guerra mundial o la guerra de Rusia contra Urania. Me incita a que vea la historia de otra forma a la que la ve todo el mundo.

  • Hola Immam m’agradat la teva explicació, per què em sembla molt interesant com la meva professora del curs pasat li agradaba molt la història. No sóc un noi amb molta aspiració per l’història però em sembla una matèria molt important per aprendre, el fet de que el teu pare li agradés tant la història com tu es una cosa bona per part dels dos. Apart de donar-nos informació de la seva vida també ens explicava com era l’escola abans i em sembla una cosa molt curiosa i interesant. Com he dit abans, no sóc molt aficionat a la història però sincerament m’agradaria aprendre més coses d’abans, també es important per què no sempre sortirà la resposta per Google o per plataformes, per això es la història, per saber que va passar i que passarà, tenint coneixements d’història el món seria més molt millor que ara.

 7. Hola Imma!
  Aquesta entrevista m’ha agradat molt ja que es molt interesant perquè, explica perquè li agrada la historia i que ha animat a estudiar historia i es molt interesant saber perquè s’ha volgut dedicar a estudiar historia.
  No sabia que portaves tant de temps al col·legi, i no sabia que no hi havien quan anaves al col·legi fèieu tot a ma quan anàveu a BUP, amb sembla molt be que abans per estudiar feies molts mapes, resums i esquemes. Em sembla molt bona manera d’estudiar. M’ha sorprès que ja sabies que volies fer historia de petita perquè molts nens d’avui en dia no saben que volen fer quan siguin grans però tu ja ho tenies molt clar.
  Em sembla molt be que vulguis que la gent d’història y també amb sembla molt be que hagis dit que “ la historia no nomes son dates” i estic molt d’acord.

 8. “Entendre la història i fer-la gaudir. No només vull que entengueu el perquè de les coses, sinó que també intento, en la mesura del possible, fer-vos uns ciutadans autònoms, lliures, demòcrates, que sapigueu el perquè i que no us enganyin amb ximpleries”.
  Aquesta és la frase que ha dit l’Imma que més m’agrada perquè, hi ha algunes matèries que abans m’agradaven, però ara no, ja que noto que és avorrida per culpa del professor/a o perquè és menys divertida, jo crec que un professor t’ha de motivar, engrescar, empatitzar, etc. Aquesta frase em representa perquè l’any passat m’agradaven les ciències socials sobretot la història i tenia moltes ganes de començar, però aquest any no ha sigut el que m’esperava, això no només em passa amb socials sinó amb més assignatures.
  Aquesta entrevista m’agrada molt, i amb aquestes entrevistes coneixem millor als professors.

 9. Hola, Imma, em sembla molt interessant el motiu pel qual t’ha agradat la història de petita. El fet que al teu pare li agradés tant la història i això t’influenciés a tu al fet que també t’agrades i et portés a estudiar la carrera d’història sense ell obligar-te a res, mostra com si hi posem una mica d’interès o escoltem una mica ens pot arribar a encantar.
  M’ha semblat molt curiós el que has dit, que si preguntes a quantes persones els hi interessa la història de 30, només 3 aixecarien la mà. Jo seria una d’aquestes tres persones, perquè a mi també em genera curiositat saber perquè les coses eren com eren i són com són ara.
  Sincerament, jo també crec que és molt important que la gent estigui més entesa sobre la història, saber el perquè de les coses com tu has dit, i tenint coneixements d’història, també podem entendre tot allò que passa ara o que passarà. Gràcies a la història podem saber si ens estan enganyant o no, i per mi això és un motiu més pel que la història és molt útil en la nostra vida.
  Com tu, si pogués canviaria tots els genocidis que hi ha hagut al llarg de la història.
  Si ens parem a pensar, probablement ara mateix no estaríem aquí, o no hauríem avançat tant. Potser ara mateix estaríem com estaven fa 50 anys. Malgrat tot hem millorat, però tampoc tant, ja que ara mateix hi ha una guerra entre Rússia i Ucraïna, però podríem reflexionar per, en un futur, poder evitar totes aquestes desgràcies.

 10. Hola Imma!

  M’agrada molt la teva opinió sobre la història, també m’ha semblat molt interessant el motiu pel qual et vas interessar per la història i vas decidir ser professora. Sobre el que has dit que dins d’un grup de 30 alumnes d’una classe, d’un 3r d’ESO o un 4t, si tu preguntes a mà alçada a qui li agrada la història potser t’aixequen la mà tres. Jo crec que tens molta raó i jo seria un dels tres. I també crec que tens molta raó sobre que estudiar història ens ajuda a entendre el que està passant actualment i també el perquè de les coses horroroses que van passar en el passat i que no es tornin a repetir en un futur.

  Com has dit, és importantíssim, i la gent no es pot quedar amb la primera informació que troben a la televisió ni a qualsevol lloc, s’ha d’intentar esbrinar què passa realment, d’on ve el problema. Les persones hem de saber sempre el perquè de les coses, i en això crec que tens tota la raó. I també a part de la història que la geografia és molt important també, saber què passa i on passa.

  La meva etapa preferida també és la contemporània.

  Xavier Chica de la Rosa 2n ESO A.

 11. La veritat és que llegint aquesta entrevista em dona molta més curiositat per la història i geografia, cada vegada que vas llegint aquesta entrevista em va donant molta curiositat. A part de donar-nos informació de la seva vida, també ens diu com era abans l’escola, és a dir, que abans hi havia el BUP que era la secundària actual. Però el que per mi és la millor part és la relació que hi ha entre pare i filla. Es veu que la meva professora tenia al seu pare cada cop que ella el necessitava, i això em fa molta il·lusió per viure més aventures amb els meus pares. També ens comenta que ella no tenia portàtil ni res que li facilites els seus estudis. M’encanta haver conegut a l’Imma perquè si ara mateix era una de les meves professores preferides, imagina’t ara després de llegir l’entrevista. Crec que ens ha donat totes les eines possibles per fer-nos ciutadans autònoms, lliures, demòcrates i fer-nos saber que tot que es publica a internet no és veritat, això també és important. Després de tot això em fa molta alegria d’haver coincidit a la meva vida amb l’Imma.

 12. Crec que ha estat molt interessant el que has dit sobre el curs d’orientació universitària. Crec que la meva etapa preferida és la contemporània perquè és l’etapa més propera a nosaltres. Jo no sabria dir si prefereixo la geografia o la història, jo diria que m’agrada més la història, són molt interessants les dues opcions, però em decanto més cap a la història, ja que pots saber tot el que va passar, saber perquè succeeixen certes coses. També et dona molta informació sobre el passat i què ha sigut el que ha marcat més a la història, què marca el començament i el final de les etapes i perquè… La frase que ha dit “la ignorància és atrevida” doncs és una frase molt certa, ja que és veritat que la història pot canviar en qualsevol moment si es trobés alguna cosa molt rellevant i que dones per fer noves hipòtesis. Per desgràcia estem vivint una època molt difícil, amb una guerra a Ucraïna, a l’est d’Europa. Bé, n’hi ha moltes més de guerres, i això és una gran desgràcia.

 13. ”D’un 3r d’ESO un 4t, si tu preguntes a mà alçada a qui li agrada la història potser t’aixequen la mà tres. A partir d’aquí jo vull que interessi a 25 si és possible, o als trenta seria genial”.

  -El comentari de l’Imma és totalment cert i em representa, el meu curs preferit d’acord amb les ciències socials ha sigut el de 1r d’ESO, el curs en què he tingut a
  l’Imma com a docent. Sempre intenta estimular el somriure als alumnes i és molt inclusiva i fa el que pot perquè tota la classe entengui la lliçó. A part és molt
  comprensiva.
  ”El que és important és que els adults, és a dir, nosaltres, us motivem i us engresquem i us fem entendre com és d’important aprendre el que va passar en el passat per argumentar, explicar, justificar si tu vols”.

  -En veritat és això, la història és molt important, però jo crec que s’ensenya a les escoles pel que ha dit L’Imma, que ens ajuda a argumentar, explicar i justificar.
  Aquest fet és molt rellevant per la ”formació” del cervell, sobretot a aquesta etapa, una etapa tan plàstica, plàstica en el sentit que pots ”deformar o modificar”
  l’estat físic i capacitat i velocitat mental, un terme que podria denominar ”la capacitat d’augmentar el CI (coeficient intel·lectual)” o simplement la facilitat de
  resoldre problemes. Amb això vull dir que s’ensenya més pel raonament que per la memorització.

  · L’article em sembla molt interessant, perquè es nota que està fet amb interès i dedicació i que les paraules són sinceres, a part reflexa molt la realitat i pot arribar a canviar el punt de vista d’algunes persones sobre les ciències socials.

  · Ens explica tota l’importància de les ciències socials i mostra que no sempre tot és el que sembla, quin infant diria que les ciències socials no s’ensenyen només amb el fet d’estudiar i memoritzar?

  ·L’únic que em sembla que li ha faltat a l’article és el fet que no hagi dit que ella tracta als alumnes com a iguals.

 14. Hola, Imma,
  M’ha semblat molt interessant l’entrevista.
  Jo penso que el que ens has explicat sobre la història i la geografia és bastant interessant perquè ens fas canviar la nostra manera de veure les coses.
  També m’ha semblat curiós quan has explicat com t’has organitzat per estudiar,
  i fer-te els esquemes quan no teníeu ordinadors.
  A més a més, m’ha semblat bonic quan has dit que el teu pare et va motivar a seguir el que tant t’agradava des de ven petita,I que ara hagis arribat en les teves metes de ser professora d’història i geografia.

 15. Hola, soc el germà petit de l’Arnau Roldán un dels alumnes que ha fet aquesta entrevista. I pel que m’ha explicat això ha sigut un gran aprenentatge per ell i suposo que per les persones que ho han llegit. Ho dic perquè hi ha molta gent a 4t d’ESO que no sap què vol estudiar. Però aquest reportatge ens parla de la biografia d’una de les persones interessants del col·legi. Un exemple a seguir, ens explica com ha arribat a la conclusió que és una persona de lletres, explica com li han influenciat persones com el seu pare i el seu professor de català.

  L’Imma va ser la meva professora de geografia l’any passat. I si alguna cosa et puc dir és que fa que una classe de les capes de la terra sigui entretinguda, és un exemple a seguir i una persona a la qual val la pena escoltar.

  Una abraçada i a seguir esforçant-se

 16. Em sembla molt interessant que des de petita l’interessava la història. S’ha dedicat al que ella li agradava. És una bona inspiració perquè mai deixis de lluita pel li agrada.La història des del seu punt de vista és una eina per poder ser més cultes i utilitzar-la com a complement en els nostres arguments.
  M’agrada com pensa, és divertida i s’esforça perquè els seus alumnes vagin la geografia divertida i entretenida.ç
  Reitero, tenim sort de tenir la com a professora apassionada d’història.

 17. Hola, Imma,
  M’ha agradat l’entrevista, perquè he pogut saber més coses sobre tu, com per exemple que és el que et va inspirar a estudiar història i moltes coses més. Una de les frases que as dit i la que m’ha agradat ha sigut” AQUESTA ÉS LA MEVA TASCA, ENGRESCAR-VOS I FER-VOS PARTÍCIPS, QUE LA HISTÒRIA NO ÉS SIMPLEMENT PARLAR DE DATES I QUATRE REIS DEL PASSAT, NO ÉS NOMÉS AIXÒ.
  Estic d’acord amb el que dius, a mi no és que n’hi ha apassioni la història, però sí que m’agrada saber coses perquè realment hi ha coses molt interessants, perquè el que ens ensenyes és que de la història pots aprendre més del que et penses i no només saber quatre reis del passat sinó més coses.

 18. Hola, Imma.
  Em troba bastant identificat amb el teu reportatge perquè soc una persona que m’agrada molt la història i la geografia perquè soc una persona que m’agrada viatjar i conèixer noves coses.

  M’ha sorprès molt el que el teu pare vas ser el teu motivador, ja que no és habitual, jo pensava que seria un gran geògraf o algun historiador molt important, però ja veig que el teu pare també era un gran fanàtic de la història i la geografia.

  També m’ha sorprès molt el que t’agrada més la història que la geografia perquè quan ens feies classe se’t veia molt alegre parlant de rius, països, muntanyes, etc.
  Jo també trobo que la història és molt interessant perquè amb la història com bé has dit tu no et podran enganyar fàcilment perquè tu sabràs moltes coses.
  Aquest article m’ha agradat molt perquè m’he sentit molt representat.

 19. Hola Imma!
  M’ha semblat una entrevista molt interessant i estic d’acord amb tot lo que has dit. Sobretot m’ha semblat molt interessant el tema de quines eren les teves eines per estudiar ja que ara es tot molt mes fàcil amb les tecnologies de avui en dia. La meva etapa preferida també ha sigut la contemporània ja que em sembla una etapa on es poden aprendre moltes coses.
  Ha sigut molta sort conèixer-te, crec que ets una persona molt interessant i extravertida ja que expresses tots els teus pensaments i sentiments cap a la historia. Ho dic perquè hi ha molta gent que encara no sap que vol estudiar i jo crec que aquesta entrevista ens ha fet pensar a tothom el que volem estudiar.

  Una abraçada

  Arnau

 20. Hola, Imma,

  Crec que la teva manera d’entendre la història és excepcional, crec que la influència del teu pare t’ha fet ser una gran professora, però el més important és que saps percebre la història com tothom hauria de ser capaç de fer. Com bé diu en aquesta frase: les persones hem de saber sempre el perquè de les coses, estic totalment d’acord, no només en història sinó en el món en general, saber entendre i reflexionar crec que és la base de tot plegat.

  Em sento identificat amb el teu article, ja que jo sempre he tingut curiositat sobre aprendre coses, sobretot he estat molt curiós amb la geografia i la història. Des que tenia vuit anys sempre he volgut saber coses sobre geografia, i més tard també sobre història. Com remarca l’Imma en l’article, no només és aprendre història, també és aprendre a ser autònoms i tenir criteris, i opino que aquest criteri vindrà més de la curiositat d’un mateix, que el que surti a un control i després oblidem.

  Aquest article m’ha semblat bonic, ja que l’Imma mostra el seu passat, i com ensenya per millorar el futur.

 21. Hola Imma! M’ha interessat molt llegir aquest article, ja que a mi la història i la geografia son dos de les assignatures que més m’agraden, i que més m’interessen. A mi com a tu m’agrada molt saber com van ser les coses del passat, per així avui en dia saber com son les coses actualment. A casa, amb els meus pares la història es un dels temes de conversa que mes en parlem, ja que a tots tres ens crida molt l’atenció com eren les coses abans, a vegades la meva àvia m’explica com eren les coses a casa seva quan era petita, a quina edat va començar a treballar, de que vivien… i ho comparo amb la vida que portem avui en dia i em sorprèn molt, que en tots aquests anys hagin passat tantes coses, i que les coses hagin canviat tant. Aquest any, que serà el primer que estudiem història, crec que gaudiré molt, i a casa hi hauran molts més temes de conversa dels que parlar i discutir a taula.

 22. Hola Imma,
  La veritat després d’haver llegit aquesta entrevista m’ha agradat molt el fet de poder conèixer bastant més sobre la Cap d’Estudis del Cor de Maria Mataró i descobrir coses noves sobre el teu camí fins a arribar a ser professora de Geografia i Història. També m’ha agradat sobre tot el fet que et va inspirar i descobrir perquè vas interessar-te per ser professora Geografia i Història.
  A mi la veritat és que no m’agrada molt la Història, però sí que és una de les assignatures que trobo més interessants i divertides
  Aquest article m’ha agradat molt perquè m’ha donat la impressió de què ho has explicat tot i a més amb les teves paraules.

 23. HOLA IMMA.
  Me emocionat quan he llegit el article la veritat es que tens tota la rao dient que la historia es necessari per descobrir i saber per què passant aquestes coses el dia de ara. Em sembla que hu has detallat molt bé i es explicat les coses que t’agradaven més. M’assembla molt interessant profunditzant tan en el tema de estudiar i aprendre historia o geografia, aunque en la meva opinió la historia és més subjectiva i se centre més en du que va passar fa molts anys i segles.

  Crec que també podries haver dit per què t’agrada la geografia.

  Per el moment he aprés que la historia et fa entendre du que hi ha EN EL TEU VOLTANT i per què. També i en la meva opinió és que du què has dit de tot això de per quin motiu es sigut sen una professora de geografia i de història en fa rumiar de que ser professor no es dolent és bo, degut a que no sol per tu si no per tots i que ensenyis els nens que no tenen consciencia de du que es la història i així, des de un principi podren entendre las leccions basicas de du que significa història.
  M’agradat i he disfutat molt llegint aquest article , gracies Imma.

 24. Hola Imma, aquest article em sembla molt interessant el que estàs explicant. Estàs expressat una part de la teva vida personal, i a la vegada el teu punt de vista sobre estudiar història, i sobre ensenyar història als alumnes adolescents de l’escola. A l’hora d’ensenyar ets molt divertida i entusiasta, quan comences a explicar, es nota que t’agrada la història per l’interès que poses, perquè no només ens ho aprenguem i ho memoritzem, sinó perquè ho entenguem.
  Que el teu pare t’hagi inspirat per dir-ho d’alguna manera és molt emotiu, és com un petit homenatge a ell. Abans en aquella època, pot ser que algunes famílies escollissin el que devien estudiar els seus fills, o simplement, les famílies no podien pagar els estudis. Imma, has tingut molta sort de poder haver estudiat el que a tu t’ha agradat des de ben petita, a través d’escoltar al teu pare parlant sobre política i aquest tipus de tema relacionats amb el que a tu més t’agrada: la història.

 25. M’ha agradat molt que el qui et va motivar a començar a estudiar història fos el teu pare.

  Desprès d’haver llegit aquest text, em donen més ganes de estudiar història. A mi m’agrada més la geografia però ara que he llegit aquest text, no descarto estudiar història.

  Estic d’acord que es importantíssim saber d’història, perquè tal i com diu l’Imma has de saber perquè passa aquella cosa, com es feia aquella cosa…
  L’any passat l’Imma va ser la meva professora de geografia i es una professora que s’esforça perquè els seus alumnes aprenguin.

  Una abraçada i segueix axí.

 26. Hola Imma!
  La veritat m’ha semblat molt interessant l’entrevista a Imma, ha estat impressionant tot el que va fer per arribar fins on és ara. Com es va inspirar en el seu pare per estudiar història, m’ha semblat una cosa molt bonica, també ens parla de l’ESO que hi havia quan ella era petita, quan estudiava aquí en aquest col·legi, l’ESO es deia BUP i el batxillerat COU quan arribaven al COU la diferència entre les dues són que a la COU la Imma va dir que en arribar a aquesta etapa s’havia de treballar molt més. D’altra banda, Imma té tota la raó del món, que les persones que tracten de convèncer-nos sobre que la història només és una, aquesta gent és ignorant, cal veure el costat de l’una i l’altra. També m’ha semblat interessant la part que canviaria Imma sobre la història, ella trauria les guerres, i la majoria de les històries que fossin, negres, fosques i horroroses.
  També sé que Imma passo la secundària difícilment perquè s’havia de treballar molt, fent apunts, esquemes. Però veient tota la teva explicació sé que has fet molts esforços, i hi has arribat molt lluny!
  Una abraçada!
  Lucía

 27. M’agradad molt la teva historia i asseguro que es una inspiració per las persones especialment per els alumnes. Crec que ha estat molt interessant el que has dit sobre el curs d’orientació universitària. Has sabut ensenya que han que los coses siguin molt complicades de aconseguir al final amb esforç i determinació de seguir endavant es pot fer sense problema.

  Las coses en aquella època era molt difícil toma apunts sense para amb aquella època no hi havia ni portàtils ni telèfons intel·ligents, es mol impressionant de la teva part que ho hagis aconseguit, sobre tot amb una cosa tan llarga com la geografia y historia

  Com he dit, això és molt important, la gent no pot mirar els primers fragments d’informació que troben a las xarxes socials o de qualsevol altre lloc, hem d’intentar esbrinar què passa i quin és el problema. La gent sempre necessita saber per què i crec que tens tota la raó. A més de la història, la geografia també és important per saber què és i on és.

  A mi la etapa de la historia contemporània em sembla molt interesant.

 28. M’ha interessat tant llegir aquest article perquè els comentaris com:
  ”D’un 3r d’ESO un 4t, si tu preguntes a mà alçada a qui li agrada la història potser t’aixequen la mà tres. A partir d’aquí jo vull que interessi a 25 si és possible, o als trenta seria genial”.
  Té tota la raó, jo abans de llegir l’article hagués dit que a mi l’historia no m’agrada perquè penso que no em servirà i que m’avorreix…Però això no es així. Ara que he llegit l’article estic molt més interessada en saber tot el tema d’història.
  El fet de que el teu pare estigues tan interessat en l’historia i t’hagi influenciat a tu, per el fet de que ell no t’hagi obligat a res, i nomes escoltant-lo amb una mica d’atenció i t’hagi interessat, que es el que em passa a mi, que jo abans deia que la historia no m’importava i ara em sembla súper interessant i vull saber molt més.
  Com bé has dit, la història ens serveix molt per saber si ens estan enganyant o no, i per això ens serveix actualment saber de la història antiga.
  Ara mateix si ens posem a pensar, el que està passant entre Rússia i Ucraïna es una desgracia molt gran. I ara nosaltres no ho patim però tots el de Ucraïna ho estan patint molt. Per exemple el meu tiet, la seva dona es d’Ucraïna i els seus fills que son els meus cosins també son d’Ucraïna i s’han hagut d’anar d’allà perquè la gerra es una tragèdia. Sort que com el meu tiet es d’aquí, tenen una casa i han pogut venir. Però tots els seus amics i coses que tenien allà potser ara mateix ja no estan.

 29. M’ha semblat molt interessant llegir aquesta entrevista, aquest és el meu primer cop fen història i la veritat ho trobo molt interessant i divertit, gràcies a aquesta entrevista m’ha entrat més curiositat per saber més coses sobre la història. Al meu pare també li agrada bastant aquest tema de la història i de petita em posava molts documentals sobre Egipte, m’agradaven molt i sempre li deia que poses un capítol més encara que fos tard, i ara tinc la oportunitat de aprendre més coses sobre aquesta època i sobre moltes més coses que segur que mai havia escoltat parlar-ne, però se serà una mica difícil però m’esforçaré molt per aprendre història i ensenyar-li tot el que he pogut aprendre aquest curs.

 30. Hola Imma.
  Em sembla molt interesant el fet de que el teu pare hagi sigut qui més et va influenciar a especialitzar-te en la història. Es una matèria interesant i es nota que t’agrada i gaudeixes transmetent no nomes coneixements als alumnes, sinó també curiositat.
  M’ha semblat curiosa la diferencia entre la secundaria dels teus temps i la actual, ja que en aquella època t’havies d’esforçar moltíssim més. Vivim en un món on es fàcil ser enganyats, i amb coneixement podem impedir-ho. Penso igual. Que tots hauríem de preguntar-nos el perquè de les coses, tenir aquella curiositat de perquè tot es com ara coneixem i no d’altre manera. Estudiar història ens pot ajudar a no cometre els mateixos error que van cometre els humans al passat i millorar. I això s’ha d’estudiar des de joves per poder gaudir de més coneixement i no oblidar els orígens i el perquè de les coses.

 31. Hola Imma, m’ha agradat la teva entrevista ja que és molt interessant. Ho has aplicat tot molt detalladament, m’ha semblat molt bé la teva manera d’estudiar, ja que està molt organitzada i és més fàcil estudiar així. També m’ha agradat la passió que té el teu pare per aprendre més, que et recolzés com per complir el teu somni de ser professora d’història encara que quan tu estaves estudiant era molt difícil, ja que havies d’estudiar molt.

  Una abraçada molt gran.

  Anfal

 32. Aquesta entrevista m’ha semblat molt entretinguda i agradable de llegir. M’ha agradat molt que la motivació que ha tingut la tret mot del seu pare, ja que, era un gran amant de la història i m’ha sorprengut molt la veritat. Això demostra que encara no tinguis estudis la motivació i les ganes les has de tenir tu.
  Ella diu que perquè t’agradi la història no han de ser els teus professors els que han de donar-t’hi les ganes, no tu has de saber si t’agrada o no, i la motivació l’has de treure tu.
  La veritat és que la meva etapa preferia també és la contemporània, perquè la guerra freda, ja que, va ser una guerra molt difícil de passar, però m’agrada molt també per la Segona Guerra Mundial.
  Ella diu que és molt important saber història, perquè, si no, no seràs cap persona culta i si en saps t’ajudarà a mantenir una conversació amb qualsevol persona que sàpiga una mica d’història.
  Ella diu que canviaria que si voldria canviar una cosa de la història, son tot el tipus de guerres que va haver-hi, jo ho veig molt bé, ja que, poder canviar la Segona Guerra Mundial canviaria molt el món, la veritat.
  Diu que la seva principal idea no era ser professora, ella va estudiar i ja decidiria el futur on aniria. Però ella no tenia cap problema en ser professora, i va acabar sent professora d’on va estudiar tota la seva vida.
  Ella diu que prefereix la història, ja que considera que és molt més interessant la història que la geografia, i això va variar depèn de cada persona. A mi m’agrada més la història, pel fet de la guerra freda, perquè m’encanta això.

 33. M’ha agradat molt aquesta entrevista, et dona ganes d’interessar-te més per la història. També jo crec que és important que els teus pares et donin suport per tirar endavant com van fer els pares de l’Imma, i que algú t’inspiri en alguna cosa.
  Jo vaig tenir a l’Imma el curs passat que ens va donar geografia i la veritat és que hi ha algunes coses que em va agradar bastant, ja que ho explica tot molt bé i es nota que vol que tinguem un bon futur per l’article i tot
  També m’he adonat que les coses com l’escola abans eren més difícils i el nom dels cursos era com una mica més diferent.
  Gràcies, Imma per tot.

 34. En el meu punt de vista aquesta entrevista se m’ha fet bastant interessant, ja que no sabia que t’agradava tant la història de petita, ni que gràcies a la història vas decidir ser mestre. M’ha semblat molt bonic el fet que estiguis tan interessada a la història i et fes curiositat pel fet que el teu pare la va viure. Una de les coses que no sabia és que havans hi havia el BUP, ni que era tan complicat.

  Una de les coses que estic d’acord amb tu és amb l’edat contemporània, si jo hagués d’escollir un tipus d’edat, també hauria escollit aquesta edat, ja que se’m fa molt interessant el fet que va haver-hi tantes guerres, descobriments… se’m fa molt normal que si poguessis canviar alguna part de la història serien totes aquelles històries fosques que hi ha hagut, perquè jo també canviaria aquesta etapa.

  “PERÒ NO ESTÀ EN LES NOSTRES MANS CANVIAR EL PASSAT. EL QUE SÍ QUE ESTÀ EN LES NOSTRES MANS ÉS INTENTAR QUE AL NOSTRE PRESENT I AL FUTUR DE TOTS NOSALTRES NO TORNI A PASSAR, AIXÒ SERIA IDEAL.”
  Aquesta frase m’ha agradat molt, ja que per a mi tens tota la raó, el passat és impossible canviar-lo, però ara que ho podem evitar hem de fer-l’ho possible perquè no en passi res.

  Hi ha una de les coses que seria el contrari que tu, seria que jo prefereixo la geografia abans que la història, perquè la geografia se’m fa un mica més variada el fet de saber me’ls continents, països…

  Moltes gràcies per aquesta entrevista, m’ha agradat molt.

 35. M’ha agradat molt aquesta entrevista, he après coses noves sobre com eren els instituts abans,
  M’ha agradat molt també veure l’esforç de l’Imma per la seva família, em dona molta força per continuar endavant,
  al principi quan anava a l’escola pensava que la història seria molt avorrida,
  Però una vegada comencen a explicar-te t’enganxes i estàs molt atent. Vaig tindre a l’Imma el curs passat,
  Graciàs a l’Imma he pogut aprendre moltes coses noves d’Història, explica tot molt bé, es nota molt com ens dona suport per tindre un bon futur.

  Moltes Graciàs Imma t’estimem.

 36. M’ha agradat molt aquest text, ja que jo soc un amant de la història i en molts moments m’he sentit identificat.
  Ha sigut molt interessant quan ha comentat la informació sobre el seu par, i la seva història, perquè es una cosa a admirar, perquè no totes les persones sense estudis els agrada aprendre coses i entendre el món.
  La meva etapa preferida es la moderna, perquè l’evolució i invents que es va desarollar en el renaixement (edat moderna) va ser impressionant i admirable, sense contar que venien de la pitjor i més fosca etapa de la història i per aquesta raó prefereixo aquesta etapa.

  “D’un 3r d’ESO un 4t, si tu preguntes a mà alçada a qui li agrada la història potser t’aixequen la mà tres. A partir d’aquí jo vull que interessi a 25 si és possible, o als trenta seria genial”
  Aquest comentari es cert i real i valoro molt aquestes tres persones que aixequen la mà, però a mi també m’agradaria que fos molta més gent la que li interessa.

  “El coneixement ens farà lliure”
  Sincerament impressionant, es la meva frase preferida de tota la història, dita per Sòcrates, un filòsof de l’antiga Grècia.

  I la meva guerra preferida es la de León Ides, el valor dels espartans va ser immens, fen reflexió aquesta guerra et doncs conte que encara que se’t doni malament història has d’intentar i provar, com tot a la vida.

 37. Hola Imma,
  Soc una de les alumnes de primer de l’any passat de les que vas fer classe de Geografia. M’agrada molt el teu comentari ja que veig molt interesant el que hagis estudiat la historia ja que es un de les assignatura i aprenentatges que crec que es important que hem de saber del nostres avantpassats. M’ha sorprès que el teu objectiu no era ser professora de Historia. M’ha sorprès que hagis sigut alumne de aquesta escola però encara mes que hagis anat a l’escola Alexandre Satorras. Però moltes gracies per explicar-nos d’on ve aquet interès per la Historia.

 38. Bon dia, Imma

  Primer de tot, ets unes de les professores que més t’expliques millor. Vaig aprendre molt. Està molt bé que des de petita ho tinguis molt car que t’agrada i que no, jo encara no ho sé, però encara És molt interessant això del BUC i COU, però com tot, canvia, això inclou tot el sistema que ara utilitzem els ordinadors, ja que abans no ho teníeu i desenvolupàveu altres tècniques per cercar i aprendre, això està molt bé.

  A mi sincerament no és que m’agradi molt la història ni la geografia, però tinc cert d’interès. I que la teva família t’ajudi, en el teu cas el teu pare, és molt bonic i molt bo. La meva etapa preferida és l’edat contemporània igual que tu. Jo estic totalment d’acord amb el que dius Imma. És molt important aprendre història. Jo prefereixo la geografia perquè m’agrada tot el tema dels països.

  Moltes Gràcies!

  Marta Delgado

 39. M’ha agradat molt aquesta entrevista pel fet de que em sento molt, però molt identificat amb tot el que diu l’Imma ja que, des de ben petit m’ha agradat molt saber sobre la història i geografia. Però principalment va ser l’any passat quan vaig tenir a l’Imma per primer cop, a geografia, quan em vaig donar compte, de que quan sigui gran vull estudiar geografia, i si pot ser història també, perquè em va encantar la forma en que l’Imma fa classes sobre les coses que li agraden, perquè transmet una energia i una il·lusió molt positiva, i això es principalment el que fa que alumnes com jo, tinguem més ganes d’estudiar història i geografia.

  Aquest any estic fent història amb la Rosa i cada classe que va passant tinc més ganes de seguir aprenent sobre com eren les coses fa cent, mil o milions d’anys enrere. M’agrada molt la història perquè m’interessa saber sobre per que les coses són així actualment i no d’una altra manera, sobre totes les persones importants que van anar governant o fent invents que han quedat marcats en l’actualitat i sobre tots els llocs, ciutats o països que han tingut alguna aparició a qualsevol moment de la història.

  De gran m’agradaria visitar diferents llocs on van passar cadascun dels esdeveniments dels últims segles i veure com és actualment per poder comparar com eren i com han canviat fins ara.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.