La proteïna i la creatina poden tenir efectes negatius?

Avui analitzarem el que provoca prendre la proteïna i creatina

Hugo Polo

Creatina

Pocs suplements han estat tan estudiats com la creatina, un suplement necessari a l’entrenament de força, per la qual cosa és imprescindible en l’alimentació de qualsevol culturista.

Què és la creatina?

La creatina és un àcid que podem trobar a músculs i ha les cèl·lules nervioses. La creatina va ser identificada pel científic Michel Eugéne Cehvreul el 1832 i li va posar el nom de kreas, que en grec significa carn, ja que la va descobrir a la musculatura que produeix l’esquelet, la musculatura de manera natural ja crea aquest suplement amb l’entrenament de força, però en poca quantitat.

La creatina millora el rendiment físic en sèries successives d’exercicis breus d’alta intensitat, cosa que permet augmentar la intensitat dels entrenaments i per tant obtenir més increments de la força i la massa muscular. Depenent de la persona i el seu estat d’entrenament, la creatina pot millorar el rendiment d’entre un 5 i un 15%.

Té efectes negatius?

La creatina és una substancia que pot ajudar al teu rendiment, però no tot es bo, ja que pot provocar alguns problemes musculars com la retenció de líquids. Per tant, es recomana que prendre la ració necessària per el teu pes.

Proteïna

Les proteïnes són uns nutrients essencials i necessaris per a tota la població i especialment important en esportistes per la seva funció estructural, hormonal, de transport i energètica, entre d’altres. És important explicar que aquest nutrient s’adhereix a la nostra dieta a través de menjar carn, ous, peix, llegums, làctics i fins i tot cereals.

De vegades es poden utilitzar suplements per arribar a les quantitats de proteïnes desitjades. S’utilitzen sobretot en grups poblacionals on la massa muscular ha anat en detriment o tenen problemes per a general musculatura, com la gent gran i els esportistes durant períodes d’entrenament de baixa intensitat.

Tenen efectes negatius?

No, la veritat és que si no prens proteïnes en excés no te cap efecte negatiu. Per tant, es recomana un seguiment professional i seguir les especificacions de pes.