La violència sexual i la violència masclista

No hi pot haver prevenció de les agressions sexuals reals si el masclisme prové d’una estructura social i de l’educació i l’exemple que donem als joves

Firmat per Yanira Herrera, Corina Marcano, Daniel Navarro, Lunna Mendonça i Naoufal el Harrak

A Espanya, el 48% de les dones pateix assetjament sexual, però també s’ha de tenir en compte que moltes d’elles no se’ls pot donar assessorament mèdic, psicològic i jurídic si volen presentar una denúncia per diferents motius socioeconòmics.

Per comunitats autònomes, les regions amb un major nombre de delictes són Catalunya, Andalusia i Madrid, les tres comunitats acumulen la meitat de les denúncies per agressions sexual a Espanya. L’any passat estava vist una violació cada 8 hores.

Agressió sexual

És un tema molt comentat i preocupant pels joves, tant a les xarxes socials com als carrers. La nostra generació utilitza el poder de les xarxes socials per donar veu a les dones, però sembla que no és suficient.

Encara que es conscienciï i ajudi els joves a informar-se, surtin als carrers a fer manifestacions, no hi veiem resultats, ja que això passa dia rere dia, fins a la mínima cosa, micromasclismes quotidians constants que podrien ser un comentari o un xiulet a una violació.

Una de les altres raons que la majoria de les agressions sexuals siguin de menors o joves, és perquè a les festes i discoteques aprofiten l’estat d’ebrietat de les noies o a les seves begudes posen drogues per poder assetjar-les o tenir-hi relacions fàcilment. Per moltes publicacions, tweets, cartells o manifestacions que fem, les dones encara tenim por de sortir al carrer i la vida segueix sense ser justa perquè molts agressors queden impunes.

Augment de denúncies

Aquestes són les estadístiques de les denúncies d’agressions sexuals des de l’any 1987 fins a l’any 2018. Podem veure clarament que cada any augmenten les denúncies, només en l’any 1996 fins al 1997 baixa la taxa de denúncies per agressions sexuals.

"Que continuarem fent? Pujant tweets, dient i condemnant l'agressió fent manifestacions? O que la gent de la qual realment depenem implantarà i ens assegurarà seguretat?"