Marc Pineda: “El Barça és el club dels meus somnis”

Jugador adolescent del Futbol Club Barcelona de hockey amb un somni quasi assolit

Quants dies entrenes a la setmana?

A la setmana normalment entreno cinc dies, però a més a més també tinc l’entrenament físic i el partit del cap de setmana. Aixi que quasi tots els dies de la setmana.

Estar en el Barça pot repercutir a la teva dieta?

Només apliquem una dieta quan tenim coses importants com campionats d’Espanya, d’Europa… Però en partits de lliga que no son importants no fa falta aplicar-la.

Com t’organitzes per anar a entrenar i estudiar?

És difícil, ja que hi ha setmanes plenes d’examens… i per estudiar-ho tot, ho he de fer el cap de setmana perquè entre setmana no tinc temps pels entrenaments.

Com són les posicions en el hockey? Quina és la teva? Per què l’has triat?

De posicions només hi ha porter, defensa i davanter, tot es rota molt més, no com el futbol que les posicions són més específiques. Però si ets davanter i a una jugada et toca defensar doncs hauràs de defensar. Jo soc davanter i jugo dins de l’àrea. M’agrada aquesta posició perquè m’agrada marca molts gols.

Estàs a gust al Barça?

El bo és que no pagues absolutament res, no pagues inscripció. A més a més, el hockey és un esport on hi ha molt de material i el Barça t’ho dona tot. El dolent són els horaris, el tema d’organització.

A tu t’afecta la pressió que et posin al Barça o et motiva per ser millor?

Sí que és veritat que quan tens partits importants et notes més pressionat i amb més necessitat de fer-ho bé que si estigués a un altre club, però a la vegada et motiva per ser millor i millorar cada vegada, i una de les diferències és que en aquest club estàs més concentrat que en un altre i et dona un punt de professionalitat.

En un futur t’agradaria forma pel primer equip del FCB de hockey? Perquè?

Si, òbviament que m’agradaria, ja que és el club dels meus somnis i segurament d’algú d’altre i tenir aquesta oportunitat és molt considerable. Pel fet que és un dels millors equips de hockey que hi ha al món. No només per a això, també aquest club ho fa tot d’una manera especial, la manera d’entrenar, de jugar de coordinar-ho ho fa professional.

Has tingut alguna lesió greu? Si es així que et va passar?

He tingut petites lesions al llarg de la meva vida com a esportista com per exemple capsulitis, que és una cosa molt normal. Vaig tenir una lesió greu al quàdriceps que vaig estar quatre setmanes sense patinar. I una de les coses que té el Barça és quan estàs lesionat o tens molèsties, estan pendents de tu durant el temps que es necessita per recuperar-te. Jo, per exemple, vaig anar a la ciutat esportiva i els metges em van tractar molt bé, et deixen el temps necessari per recuperar-te.