Maria Esquerra: “Jo no recordo en cap moment decidir ser professora, la vida m’hi ha portat i estic supercontenta”

Maria Esquerra, professora de teatre al col·legi Cor de Maria Mataró, on comparteix la seva il·lusió, coneixements i professionalitat amb els infants

Victor Rodriguez, Biel Batalla, Adam El Gacham, Adam Koome i Nezar Mghari

Per què vas decidir ser professora?

Jo no recordo en cap moment decidir ser professora, la vida m’hi ha portat.

La teva idea principal era dedicar-te al teatre?

No, de fet vaig estudiar per ser biòloga i he acabat ensenyat a fer teatre. Va anar passant i estic supercontenta.

Vaig fer la carrera, i quan la vaig acabar, vaig fer el CAP per a poder ser professora de biologia.

Per què et va interessar aquesta professió?

La veritat és que des de petita m’agradava el fet d’ensenyar coses, estar en contacte amb els infants, amb els nens, joves…

Quines obres has fet en la indústria del teatre?

De petita, a l’escola feia obres… A l’institut feien diverses obres de literatura i més coses, i sempre estava pel mig. I de més gran, també vaig estar fent durant tres anys teatre i allà també fèiem algunes obres.

Quan eres petita que volies ser de gran? Ja et volies dedicar al món del teatre?

Doncs la veritat és que volia ser llibretera, perquè m’agradava tot el tema de la papereria, i dels llibres i tot això… De fet, de petita, ja m’agradava ensenyar, ja que quan aprenia alguna cosa a l’escola, després ho ensenyava a les meves cosines, amigues…

Qui és el teu actor preferit del teatre?

És una actriu catalana i es diu Clara Segura.

Per què vas escollir fer classes al Cor de Maria i no a una altra escola?

Doncs bé, se’m va donar l’ocasió que hi havia una vacant en el lloc de professora de biologia, i vaig vindre a fer la substitució d’aquella plaça. I quan aquesta plaça se’m va acabar, em van proposar ensenyar teatre a primària.

I com el teatre era una cosa que des de sempre m’havia agradat i l’havia gaudit molt, llavors la vaig acceptar. Em vaig formar com a pedagoga teatral i ja fa vint anys que ensenyo teatre en aquest centre. La veritat és que no sé si en una altra escola tindria l’oportunitat de poder fer només teatre a tota primària.

De fet, ho considero un luxe, ja que considero que el teatre no és una assignatura curricular, és més aviat una assignatura complementària. Però el que sé és que en aquesta escola sí que la tinc, i crec que és tot un encert.

De fet, ho considero un luxe, ja que considero que el teatre no és una assignatura curricular, és més aviat una assignatura complementària. Però el que sé és que en aquesta escola sí que la tinc, i crec que és tot un encert.

Preguntes ràpides

Quants anys tens?

Quaranta-cinc anys.

Color preferit?

El verd.

Animal preferit?

La veritat és que soc al·lèrgica al pèl de mamífer, però m’agraden molt els animals, en especial els gossos, però no en puc tindre.

Menjar preferit?

La pasta.

Tens fills? Quants?

Si, dos.

Quin és el teu estil preferit de música?

El meu estil preferit de música és el funk.

Practiques algun instrument?

Si, el piano i la guitarra una mica.

Practiques algun esport?

No, però en cap moment paro.

Estació preferida de l’any?

L’hivern, tardor –hivern.

Dia de la setmana preferit?

Doncs la veritat és que el dissabte i el diumenge, encara que també el divendres perquè s’apropa el cap de setmana.