Mohamed Bin Salman compra el Newcastle

El dirigent de l’Aràbia Saudita pretén fer una transformació al club i convertir-lo en un gran club de la lliga anglesa i d’Europa

Article realitzat per: Xavier Lòpez, Marc de la Hoz, Èric Sánchez i Aleix Martí

Firmat per Aleix Martí

Mohamed Bin Salman és un home de 36 anys que ara exerceix la corona d’Aràbia Saudita, ja que la heretat del seu pare, de 85 anys que ha decidit deixar el seu lloc de poder al seu fill. Mohamed Bin Salman ha decidit invertir una petita part de la seva fortuna, de més de 350.000 milions d’euros, en una compra d’un club del futbol anglès anomenat Newcastle.

Mohamed Bin Salman

L’acord ja va estar a punt de tancar-se fa uns mesos, però aleshores es va frenar per l’alt índex de pirateria que hi havia al país amb l’operador qatarià BEIN SPORTS, un dels canals que tenen els drets de transmissió de la competició.

Aquesta situació va propiciar que la Premier League no donés la llum verda a l’operació, però aquest dijous ha donat el vistiplau a l’operació de compra.

En Mohamed Bin Salman ha pagat 354 milions d’euros a l’ex propietari del club, que era en Mike Ashley. La compra va ser finançada en un 80% per el Fons d’Inversió Pública d’Aràbia Saudita (PIF), que el presideix en Mohamed Bin Salman com a cap del seu país. Els fons que hi ha per el club es considera separat de l’estat de Mig Orient.

Per aquest mercat hivernal es preveuen molts fixatges per fer sortir el club del descens de la lliga, com per exemple Philippe Coutinho jugador del FC Barcelona actualment seria una de les opcions, també una de les altres es Kalidou Koulibaly jugador del Nàpols i Aaron Ramsey una de les altres opcions, hi ha molts més rumors de  jugadors, però els altres no estan del tot confirmats.

Biografia

Mohamed Bin Salman va néixer el 31 d’agost de 1985, ell es el primer en heretar el Govern d’Aràbia Saudita. El seu pare pateix d’Alzheimer, això ha causat que el seu ascens al tro hagi estat més ràpid. A la seva terra natal, es percep a Mohamed bin Salman com un dirigent de caràcter reformista i amb visió de futur, que avança en la secularització d’una societat tan religiosa com la saudita, i que al seu torn està entestat a reformular l’economia de país amb el seu programa Saudita Vision 2030 que apunta a la diversificació de la seva múscul productiu en tecnologia i turisme, restant així la seva dependència del negoci del petroli. També ha estat molt conegut per impulsar la integració de les dones en el món laboral i que se’ls permeti conduir. Des de jove va ser un bon home i estimat per el seu tutor. El futur de l’Arabia Saudita és prometedor.

Redactor junior

close