NFT: Un nou món d’art digital totalment nou i innovador

Els NFT són una nova manera de d’expressar-se digitalment i potser de guanyar diners

Firmat per Naoufal elHarrak, Daniel Navarro, Lunna Mendonça, Yanira Herrera i Corina Marcano

Qué son los NFT y por qué están valorados en millones de dólares - BBC News  Mundo

NFT o Non Fungible Token és un actiu digital que representa objectes de la realitat com jocs, imatges, portades de discs, art digital…

Els tokens són una unitat de valor que se li assignen un model de negoci amb els que pots comprar o vendre obres d’art digitals. Els NFT són un pas més per entrar al món virtual però a la disciplina de l’art i el món virtual. A través dels NFT un es pot comprar i vendre skins o aspectes d’algun joc. El volum del mercat de skins de CS: GO s’estima en 2 mil milions de dòlars.

Curiositats sobre els NFT

  • Més de 5 mil imatges en forma de NFT es van vendre per 69 millons de dòlars.

El artista Beeple, creador de Everyday, en 2011 va vendre una col·lecció de fotos en NFT i va  guanyar 69 mil·lions de dòlars.

NFT Trump
NFT Donald Trump
  • Donald Trump i Lebron James apareixen en un NFT.

En el 2020, amb la pèrdua de les eleccions presidencials de Estats Units del 2020, Beeple va crear un vídeo que surt un home desputllat, ros i gran amb paraules sobre en el seu cos com Looser.

NFT Lebron James

En el cas de Lebron James, la NBA va vendre un vídeo de Lebron encistellant un Slam Dunk per 200 mil dòlars.

Al 2020, amb la pèrdua de les eleccions presidencials de Estats Units del 2020, Beeple va crear un vídeo que surt un home desputllat, ros i gran amb paraules en el seu cos com Looser.

  • Per als artistes l’NFT és una manera perfecte de vendre les seves obres i guanyar molts de diners.

A diferència dels diners fiduciaris o les criptomonedes, que poden ser fàcilment substituïbles, cada NFT és únic o «no fungible» i no es pot eliminar ni falsificar. La indústria musical ja s’ha introduït en el món dels NFT buscant expandir les bases de fans, fidelitzar els que ja ho són i generar noves fonts d’ingressos.

  • Les ventes de Adidas, H&M, Nike o Zara ja han presentat col·leccions virtuals de moda al metavers, tot a través de NFT.
NFT Adidas
NFT H&M
NFT Nike
NFT Zara

  • Qualsevol pot crear una NFT

És força impactant que crear els teus propis NFT sigui realment tant fàcil. Necessites informar-te sobre la plataforma de creació i si ho vols vendre crear la teva pròpia botiga web NFT per la borsa d’OpenSea.

  • Tot pot ser un NFT

El fundador de Twitter, Jack Dorsey, va vendre al començament de 2021 com NFT el primer tuit de la plataforma (de la seva autoria) per gairebé 3 milions de dòlars. El famós Nyan Cat en versió GIF va ser tassat en 600 000 dòlars. Fins i tot vídeos de la NBA sobre les millors jugades han aconseguit preus sobre els 100 000 dòlars quan s’han transformat en obres NFT.