/

Què en sap la gent sobre el conflicte entre Ucraïna i Rússia?

La tensió entre Ucraïna i Rússia ha augmentat i un conflicte bèl·lic s’ha iniciat en territori europeu. Preguntem a gent del carrer què en pensa.

Firmat per Aleix Martí, Èric Sánchez, Paula Villarreal i Jhuliana Lujan

Aquestes últimes setmanes Rússia ha destinat les seves tropes militars al territori Ucraïnès per envair-lo. Aquesta acció ha causat conseqüències molt greus a l’economia mundial a causa de l’increment de preus de diferents matèries primeres i la falta de certs productes.

Soldados Arma De Fuego Militar - Foto gratis en Pixabay

ALEXIS SUÁREZ

Consideres que el conflicte entre Ucraïna i Rússia afectarà només a aquests dos països o creu que afectarà internacionalment?

Bé, pel que he pogut escoltar el conflicte que tenen aquests dos països actualment afectaria internacionalment, ja que si al final Rússia envaeix Ucraïna, això podria provocar una gran inflació i una pujada de preus envers el gas, el petroli, i altres matèries primeres com els cereals. Dic això perquè Rússia és una de les principals potències energètiques envers els elements abans dits.

Per què creus que ha sorgit aquest conflicte?

Jo crec que com totes les guerres aquest conflicte es produeix per un interès econòmic i en tindre una potència militar tan forta considero que si Rússia decideix envair Ucraïna, creu que no tindrà moltes dificultats. Però fa poc vaig veure que una de les raons d’aquest conflicte és degut a la península de Crimea, que originalment pertanyia a Ucraïna, però que Rússia va envair fa més d’una dècada, encara que ara mateix no sabria dir si aquest territori pertany a Rússia o Ucraïna.

JUAN SÁNCHEZ

Què en saps del conflicte?
Sé que va començar perquè el govern ucraïnès i les milícies separatistes russes recolzades per Moscou, es van acusar mútuament de trencar el pacte d’alto el foc a l’est d’Ucraïna, on s’enfronten des de fa gairebé vuit anys. Però encara que és un conflicte delicat on no es poden fer coses en va, no crec que hi hagi beneficis en la invasió.

Quines creus que seran les conseqüències?
A curta durada, que hi hagi una guerra en aquella zona està ocasionant una gran diversitat de problemes polítics, comercials, socials i econòmics. A més a més, per altra banda, si Rússia envaeix Ucraïna, la tensió de la guerra freda amb E.E.U.U. torna a créixer.

Creus que aquest conflicte acabarà convertint-se en una guerra?
Aquest matí jo pensava que no hi hauria guerra, ja que avui en dia, la situació per la qual estem passant a causa de la Covid-19 fa que una gran quantitat de països estiguin debilitats econòmicament i políticament. A més que moralment, no seria correcte iniciar una guerra tenint en compte que hi ha famílies que, a causa també de la pandèmia, estan en risc d’exclusió social o han perdut a éssers estimats, però escoltant les notícies i el que diuen els experts, cada vegada sembla més gran la possibilitat d’un conflicte bèl·lic.

ALEXANDRE MARTÍ

Creus que podria haver-hi una 3a guerra mundial?

No, crec que no. Considero que n’hi ha massa interessos econòmics i el món s’ha desenvolupat i avançat molt durant el transcurs dels últims anys en comparació amb com es trobava quan va haver-hi la 2a Guerra Mundial, no crec que sigui convenient per cap de les dues parts una guerra, ja que això podria afectar internacionalment. Un clar exemple seria la pujada de preus de diverses matèries primeres en les quals Rússia predomina, com el petroli o el gas.

Per què creus que va començar el problema?

Pel que he escoltat, Rússia es va apoderar d’una regió anomenada Crimea la qual era territori ucraïnès i com a resposta Ucraïna va decidir intentar entrar a la OTAN (Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord) i considero que és en aquest motiu que ha començat el conflicte entre aquests dos països.