Què està passant amb els animals de la Gossera de Mataró?

Anem a la gossera de Mataró per entrevistar a una dona que treballa cuidant animals

Noa Pecharroman i Dunia Lavado

Hem escollit fer un reportatge d'aquest projecte perquè pensem que els animals que ens trobem al carrer abandonats, solitaris, famolencs... necessiten una nova vida i unes noves oportunitats ja que es troben en una situació difícil, necessiten ajuda i les seves necessitats bàsiques com aliments, llits, joguines... no estan cobertes  

QUÈ ÉS L’ABANDONAMENT ANIMAL? 

L’abandonament animal és un problema molt greu i il·legal, tot així la gent segueix fent-ho. Aquest problema succeeix per molts motius, principalment perquè mantenir-los val molts diners que no es poden o volen pagar, per cries que no es desitgen o a causa del comportament de l’animal. 

És important que ens plantegem si volem tenir un animal i tenim els diners suficients i si som aptes per assumir les responsabilitats i les seves necessitats, abans de decidir tenir-lo.  

Quines conseqüències pateixen els animals que es troben en aquest estat? 

Els animals abandonats poden provocar accidents de trànsit on no sols perd la vida l’animal, sinó també posa en perill la de la persona que condueix i la dels passatgers que porta. 

Quan un animal porta molt de temps a la protectora o es considera no adoptable, sol ser eutanasiat. 

També produeixes la mort a l’animal que abandones ja que no te aliments i pateix de fred, ja que al carrer hi ha temperatures molt baixes. 

Com viuen a la gossera? 

Estan sobre poblats, cosa que fa que els animals visquin amuntegats, amb el conseqüent estrès per la falta d’espai i el soroll excessiu. 

Per què hem d’ajudar els animals?  

Els gossos de carrer poden causar problemes a les comunitats. Ells poden ser una amenaça per a la salut pública mitjançant la difusió de la ràbia i altres malalties, a més de causar danys a la ramaderia i la fauna, o comportar-se de manera agressiva amb a les persones.                                                    

Com podem evitar l’abandonament animal? 

Amb les noves tecnologies aquest problema no és tant recurrent, el microxip identificador és una mesura obligatòria que ajuda a evitar aquest problema. 

Però el que podem fer nosaltres és estimar-los i respectar-los, perquè hem de considerar-los com un més de la família.