Què són els “cheats” en els videojocs?

Com les trampes poden destruir la comunitat d’un videojoc i la seva història

Firmat per Ferran Delgado i Pol Latorre

Els “cheats” són un tipus de trampa que la gent utilitza per ser millor en un videojoc. Quan la gent fa servir “trampes” en un videojoc provoca una atmosfera més tòxica i fa que el joc perdi la diversió o et cansi abans de jugar. Això fa que el joc perdi jugadors i diners a causa de les persones tòxiques i dels que utilitzen “trampes“. Per als jocs, els “trucs” són il·legals i si denuncieu persones que treballen en el joc i negueu l’accés al joc per sempre (perma-ban).

Els videojocs es remunten a l’any 1958 amb el joc “Tennis for Two”. Va ser creat pel físic William Higinbotham. Era un videojoc molt senzill en el qual dos jugadors movien un botó per ajustar l’angle de la “bola” i després pressionaven un botó per llançar-lo a l’altre jugador. Va ser un èxit per a l’àmbit científic fins i tot fent tornejos i això va generar competició.

El 1986 Kazuhisa Hashimoto va treballar en un port de videojocs (Gradius). Hashimoto va haver de revisar constantment el projecte. Per facilitar el joc va programar un codi (codi Konami) que per activar-lo havia de prémer una sèrie de botons:

Amunt, amunt, avall, avall, esquerra, dreta, esquerra, dreta, A, B i Inici.

Aquest va ser considerat el primer “trampa” dels videojocs.

Els “cheaters” han evolucionat tant que ara és una intel·ligència artificial que juga per tu. Això és horrible per a la indústria perquè redueix la reputació i la diversió del videojoc.

El terme “hacker” sovint es confon amb el terme “cheater” a causa de la popularització del terme “hacker” (programador).

  • El pirata informàtic (hacker): el que programa el Cheat
  • El trampós (cheater): el que utilitza trampes programades pel pirata informàtic.

El perill de les trampes és el nombre d’usuaris que fan trampes als videojocs i el fet que ja ho sigui pot arribar al màxim amb la intel·ligència artificial jugant per a tu. És per això que les empreses s’estan centrant en programar un “anti-trampós” fet per lluitar contra els tramposos i que pugui prohibir els tramposos.

Hi ha molts jocs que es veuen afectats per “cheats”, alguns amb més “chaters” i

“Hackers” i altres amb menys. Aquests jocs són FIFA, Call of Duty (Warzone), Fortnite, Fall Guys, Minecraft…

En el Fifa hi ha un “cheat” que és molt poc habitual que si et xuten a la teva porteria, per molt que el teu porter no la pari, la pilota no entra perquè hi ha una barrera invisible a la línia de gol. També hi ha un altre, el “cheat engine” que pot utilitzar per a molts videojocs, però en el cas de FIFA, és molt utilitzat. Serveix per editar valors en específic en una partida.

Warzone és un Battle Royale en el qual es basa la saga Call Of Duty. És el joc actualment amb més hackers, ja que no té un anti-cheat eficient i això fa que les “lobbys” (sales de joc) van seguir per tramposos. Ara el 13/10/2021 el joc ha anunciat una millora dels “anti-cheats” que promet una neteja de tramposos en PC (Ordinador).

En el Fall Guys hi ha dos cheats possibles, el salt de conill, que el que et fa és que saltis molt més alt que l’altre. O l’altre és que corre més que els altres jugadors de la partida.

El Fortnite és un Battle Royale (un mapa amb cent jugadors en el que has de sobreviure) en el mapa pots aconseguir armes curacions en cas que tinguis escassa vida. El cas és que el joc està seriosament afectat per la quantitat de hackers que hi ha, alguns casos com que el “cheat” redirigeix ​​la bala al cap de l’enemic i això el mata molt més ràpid, també poden veure els enemics a través de les parets.

Minecraft és el joc més venut de la història i no es cal dir que té una quantitat molt alta de “cheaters” i “hackers”, ja que existeixen moltes varietats com:

  • Anti-Knokback: que fa que en pegar-te no t’empenyin res.
  • Kill Aura: que tot que estigui a l’abast el jugador va rebre un costant ràfega de cops.
  • X-Ray: fa que trobis els recursos, jugadors i entitats eliminant la textura de diversos tipus de blocs.

Redactor junior

close

Deixa un comentari

Your email address will not be published.