Quin gènere musical escolta la gent d’avui en dia?

Durant l’última setmana els alumnes de 3r d’ESO B de l’escola Cor de Maria Mataró s’han dedicat a fer una enquesta sobre el tipus de música que s’escolta avui en dia

Firmat per Pol Marín, Santiago Moreno, Martí Triquell i Jose Manuel Muñoz

Sabeu que la música va néixer a l’Àfrica ja fa uns 50.000 anys?

Al llarg de la història hi ha hagut diferents gèneres musicals, des de la música clàssica que va tenir un gran impacte en la seva època, fins al drill, un dels nous estils musicals que s’ha adaptat ràpidament en la vida cotidiana majoritàriament dels adolescents.

Però… realment hi ha un tipus de música que consumeix més la gent adulta que els adolescents? I si és així per què succeeix?

Doncs uns quants alumnes de 3r d’ESO, han decidit fer una enquesta a 40 adolescents i 40 adults, per treure’s de dubte i així veure si concorda el tipus de música que consumeixen els adults que la que consumeixen els joves.

Enquesta finalitzada d’adolescents

Al final de les enquestes hem pogut veure que la gent adulta els hi agrada més el gènere musical que ha estat present des dels anys 70. Hi havia gent que fins i tot no sabia que s’havien tret nous estils musicals com el drill ni el trap. En canvi els adolescents, hem pogut veure una quantitat molt més elevada dels estils musicals actuals com el drill o el reggaeton. A les enquestes d’adults ha guanyat el pop molt distanciat dels altres gèneres musicals, mentre que en l’enquesta d’adolescents ha estat tot molt més igualat i hem acabat amb un empat entre el reggaeton i el pop.

Però… perquè els adolescents solen consumir aquest tipus de música a diferència dels aldults?

Això es perquè aquest tipus de música invita a percebre la sexualitat a través de la lletra de la cançó i es deixen portar pel ritme exaltat d’aquesta. Ademés te una repercusió negetiva en la societat per la falta de valors y educació que es transmeten a través de la majoria de cançons d’aquest estil.

La música d’avui en dia no és música, és soroll

És una frase que s’escolta habitualment entre la gent adulta. Però per què?

Segons un estudi del psicòlag i profesor Frank T. McAndrew, el nostre gust músical es forma entre els 13 i 14 anys, i quan arribem als 20 anys els nostres gustos ja s’han establert bastant. També afirma que la majoria de gent deixa d’escoltar nous estils músicals a partir dels 33 anys. És per això que la majoria de gent adulta escolta música dels anys 70 fins al 2000. En aquella època el estil músical que predominava era el rock i a partir de l’ any 95 va començar a haver-hi un increment del pop. És per això que els nostres pares i avis tenen tendència a escoltar aquest tipus de música.

Aquí unes playlists de cada gènere musical.

Playlist de trap

Playlist de drill

Playlist de reggaeton

Playlist de rap

Playlist de pop

Playlist de heavy metal

Playlist de chillout

Playlist de rock

Redactor junior

close