Series top: què veiem els adolescents a les plataformes?

Una enquesta realitzada a la classe de 3er d’ESO B de l’escola del Cor de Maria Mataró ens dona les claus de l’actualitat en sèries top

Firmat per Jana Moreno, Mariona Ferrer, Minata Sangaré i Oriol Altimira

Aquest ha estat el “modus operandi”: Vam posar molts gèneres de pel·lícules i sèries i vam deixar als nostres companys escollir les seves preferències. Cadascú podia escollir tants gèneres com volgués, però que només veien en la seva televisió, tablet o altres dipositius.

Del gènere de fantasia hi ha quatre vots, del de terror o suspens n’hi ha onze, i de romanticisme també, d’humor comèdia, tretze, d’aventura tan sols cinc, el gènere d’acció n’ha aconseguit catorze, el de drama sis vots, el musical no agrada gaire, i no té cap vot. De ciència-ficció, vuit, tant el de crim com l’eròtic, en tenen nou, el policíac en té set, els gèneres documental i bèl·lic tampoc han cridat massa l’atenció, ja que es queden amb dos punts cadascú, per últim, el menys votat ha sigut el cinema infantil.  

Pel que fa al gènere, els adolescents prefereixen veure comèdies (85%), pel·lícules d’acció i aventures (80%) i les de ciència-ficció o fantasia (52%) aquests són els nostres resultats de 3r Eso B.

El més popular d’entre tots aquests gèneres cinemàtics, ha estat el de acció, i, com hem dit abans, el menys votat, ha estat el cinema infantil. El que indiquen les dades d’aquesta enquesta és degut a les tendències d’ara, és a dir, ara mateix, en la nostra etapa d’adolescència el que més mirem en el nostre temps lliure acostuma a ser acció, ja que ve a ser el més vist del moment. En canvi, el cinema infantil, ha quedat en darrer lloc, perquè no és el que s’acostuma a veure a aquesta edat, tot i que és possible que segueixi agradant segons a quina persona. 

Algunes de les series o pel·lícules d’acció que ara estan en tendència són: Hawkeye/Ojo de Halcón (sèrie), Dune (pel·lícula), The Suicide Squad/El Escuadrón Suicida (pel·lícula), Shang Chi and the Legend of  the Ten Rings/Sang-Chi y la leyenda de los diez anillos (pel·lícula). 

Segons les repostes dels nostres companys els hi hem preguntat les seves pel·lícules preferides de cada gènere, aquestes han sigut algunes de les més votades.

JUMANJI

Dwayne Johnson quiere hacer Jumanji 4 cuanto antes
Per exemple del gènere de fantàsia la pel·lícula més vista a la classe és "Jumanji" 

FRIENDS

Friends: The Reunion' en HBO Max el 27 de mayo: cómo verlo desde España |  Lifestyle | Cinco Días
Una pel·lícula o sèrie d’humor és aquella que et fa riure a cada instant de la pel·lícula o sèrie, a molta gent li agrada aquest gènere, una de les sèries d’humor més vistes es la de FRIENDS (HBO). 

HARRY POTTER

Harry Potter: 10 curiosidades que a lo mejor no sabías | GQ España
Una pel·licula o sèrie de fantasia és aquella que gairebé tot el que surt és sobre màgia i coses irreals, per exemple Harry Potter que és una de les sagues més vistes de tot el món. 

SCREAM

Scream 5 ya tiene fecha de estreno y Paramount lanzó este 'aterrador' y  nostálgico trailer | Marca
Una pel·lícula de terror o suspense es aquella que mai saps el que pasarà i et pots asustar en qualsevol moment. Algunes de les pel·lícules  més vistes són “Verònica / Scream” 

ME BEFORE YOU / YO ANTES DE TI

Yo Antes de Ti (Me Before You). Crítica y más... - KATRINA
El gènere de romanticisme, és una pel·lícula o sèrie d’amor, té relació amb el gènere eròtic, una de les pel·licules més vistes “Me before you”, “Yo antes de Ti”. 

CALL ME BY YOUR NAME

CALL ME BY YOUR NAME. Tráiler Oficial HD en español. Ya en cines. - YouTube
El gènere eròtic esta relacionat amb el sexe una de les pel·lícules més vistes es “Call me by your name”

FREE GUY

Habrá Free Guy 2? Esto es todo lo que sabemos sobre una posible secuela
Les pel·lícules o sèries d’aventura són aquelles que pot passar qualsevol cosa en qualsevol moment, com las de “Free Guy” i “Indiana Jones”. 

SUICIDE SQUAD / ESCUADRÓN SUICIDA

El nuevo villano de Suicide Squad (Escuadrón suicida) | RCN Radio
En gènere d’acció es destaquen les persecucions de cotxes, tirotejos i lluites als carrers. .Per ejemple “The Suicide Squad”

IMPERDONABLE

Imperdonable, final explicado: qué pasó en la película de Netflix con  Sandra Bullock | The unforgivable ending explained | Cine y series | La  República
Les pel·lícules o sèries de drama són pèl·lícules de molta tristesa que no sempre tenen un final feliç, un exemple es “Imperdonable” 

TICK, TICK… BOOM

tick, tick... Boom! (2021) - Filmaffinity
Les pel·lícules o sèries de musical són pel·lícules en les que predomina el cant com “Tick, tick... boom” 

HAWAII 5.0

Hawaii 5.0' dice adiós a uno de sus protagonistas en la décima temporada -  Vertele
El gènere de crim son sèries o pel·lículas en que el que més és veu es la mort de personantges com “Hawaii 5.0” 

DUNELes pel·lícules o sèries de ciència ficció són un gènere cinematogràfic, transumpte del gènere literari, que utilitza la ciència per fonamentar narracions amb representacions especulatives de fenòmens imaginaris com a extraterrestres, planetes alienígenes i viatges en el temps o en l'espai exterior, sovint amb elements,per ejemple “Dune”

Unes de les pel·lícules més vistes del segle XX
Vértigo (De entre los muertos), de Alfred Hitchcock (1958) Pierrot, el loco, de Jean-Luc Godard (1965)  
Roma, ciudad abierta, de Roberto Rossellini (1945)    Cuentos de Tokio, de Yasujiro Ozu (1953)    
h7ai+Doctor Zhivago, de David Lean (1965)    
Al segle XX es veien moltes pel·licules de genere d’aventures  

I finalment, quines són les pel·lícules amb més recaptació a nivell mundial?

1. Avatar

Distribuidor/a: 20th Century Fox

Recaudació Mundial: $ 2 847 246 203

Presupost: $ 237 000 000

Any: 2009

Director: James Cameron

2. Avengers: Endgame

Distribuidor/a: Walt Disney Studios Motion Pictures

Recaudació Mundial: $ 2 797 501 328

Pressupost: $ 356 000 000

Any: 2019

Director: Anthony i Joe Russo

3. Titanic

Distribuidor/a: 20th Century Fox / Paramount Pictures

Recaudació Mundial: $ 2 201 647 264

Pressupost: $ 200 000 000

Any: 1997

Director: James Cameron

Redactor junior

close