Sira Rubio, la seva experiencia en el campionat d’Espanya

Sira Rubio, jove de 14 anys, explica com va anar el seu primer campionat d’Espanya a Lleida 2022, on va obtenir una 2a posició al aparell de poltre

Alba Benages, Maria Tenas, Sira Rubio i Farners Benet

Qui ets i quin és el teu talent?

Sóc la Sira Rubio i faig gimnàstica artística.

Quants anys fa que practiques aquest esport?

Aproximadament fa uns 7-8 anys que practico aquest esport, però va haver-hi una temporada on ho vaig deixar per la pressió.

Quants anys fa que estàs federada?

Des dels 8 anys que estic federada, a la federació Catalana de Gimnàstica.

Quin es el teu millor aparell, i el pitjor?

El meu millor aparell es el poltre i també és el que més m’agrada i el meu pitjor aparell son les paral·leles asimètriques.

A quin club pertanys?

Pertanyo al Club Gimnàstic Mataró.

Tenies les expectatives altes de guanyar?

La veritat és que les meves expectatives no eren molt altes ja que venien nenes de tot Espanya i jo no sabia molt bé el nivell que es presentava en aquesta competició. A més, era la primera vegada que competia en una competició on participava gent de tot el país.  Però vaig fer una molt bona competició sobretot al poltre i vaig poder guanyar a aquest aparell. 

Quantes hores entrenes? Com t’organitzes?

Entreno 12 hores setmanals, els dies que tinc lliures, és a dir que no vaig a entrenar, faig els deures i estudio per a l’escola i els caps de setmana també aprofito per acabar de fer deures.

Què fas per relaxar-te a l’hora de competir?

Per relaxar-me a l’hora de competir penso en que tot el que faig em surt bé, ja que ho he treballat i practicat moltes vegades i són coses que ja em surten. I també em tranquil·litzo a mi mateixa dient-me que ho faré bé, i sobretot sent positiva.

A quin aparell vas guanyar?

Vaig guanyar a l’aparell de poltre, on vaig obtenir la segona posició d’un total de 115 nenes de tota Espanya.

Alguna vegada has petit alguna lesió? Quant de temps vas trigar a recuperar-te?

Una vegada em vaig fer una petita ruptura a un lligament del genoll però no va ser molt important. Vaig tardar un parell de mesos o una mica més en recuperar-me.

Què és allò que més por et fa?

La meva por més gran és la barra, ja que és molt petita i, sobretot, quan haig de fer un element nou, ja que és molt difícil i fa molta por. O també em fa molta por lesionar-me i no poder tornar a competir ni a entrenar mai més, perquè és un esport que he fet sempre i no m’agradaria deixar-ho.