Sophia Litjens: “El meu somni seria treballar amb Dior”

La “influencer” Sophia Litjens de 19 anys, ens explica com és la seva vida quotidiana i professional sent un personatge important a les xarxes socials

Jaehyun Park, Enzo Litjens, Jan Pol Ceni, Hector Pastrana i Pol Capdevila

Abans de tot, podries explicar una mica qui ets, que fas, com et guanyes la vida … 

Em dic Sophia Litjens soc estudiant de nutrició, actualment estic a segon de carrera. I més que guanyar-me la vida amb les xarxes socials és un “hobby” per a mi i més que diners guanyo roba i altres productes a través de patrocinadors.  

Qui va ser la persona que et va inspirar per llençar-te  al món de les xarxes socials? 

Sobretot la meva mare, perquè a ella sempre li ha agradat el tema de les xarxes socials i quan va veure que vaig pujar de seguidors durant la pandèmia em va proposar a dedicar-me d’una forma més seria a les xarxes sobretot a l’Instagram. 

Amb quants anys vas començar a les xarxes socials i quan vas començar a guanyar fama? 

Vaig començar amb les xarxes socials, concretament amb Instagram als 16 anys aproximadament i vaig començar a guanyar fama poc després, amb 17 anys. 

Alguna vegada t’han afectat els comentaris de la gent?  

No especialment, ja que no rebo gaires comentaris negatius de la gent, mai no he sigut una persona polèmica a les xarxes socials. A més perquè com és gent que, normalment, no conec no m’afecten els seus comentaris.  

Et pots guanyar la vida sent “influencer”? 

Si, però actualment encara no, ja que no rebo gaires col·laboracions pagades. Crec que en el futur sí que tindré l’oportunitat de viure gràcies a les xarxes ja que estic pensant, més endavant, incloure, en algunes de les meves publicacions coneixements de nutrició que és del que vull treballar d’aquí a uns anys.  

Com compagines la vida “d’influencer” amb els estudis?

Aquest anys que porto sent influencer ho he compaginat força bé, sobretot ara que vaig a la universitat. A batxillerat tenia, en alguns casos, més complicacions a causa de la quantitat de hores d’estudi que li havia de dedicar. També penso que he pogut tenir una major compaginació a la universitat gràcies a que he guanyat experiència i a més a la universitat hi ha unes dates fixes per fer els exàmens i et pots organitzar millor. També m’ha ajudat el fet que tinc la universitat a la tarda i així tinc el matí per utilitzar les xarxes i fer altres coses. 

Actualment estic en una empresa relacionada amb la moda i treballo 4 hores diàries telemàticament

A part d’estudiar i ser “influencer”, treballes? 

Si, actualment estic en una empresa relacionada amb la moda i treballo 4 hores diàries telemàticament. Estic molt contenta amb la feina gràcies a que els horaris són bastant flexibles fent que sigui senzill compaginar-ho amb els estudis i les xarxes. També m’agrada molt ja que m’apassiona tot el que esta relacionat amb la moda.  

Com et vas sentir el primer cop que et van demanar de col·laborar amb alguna empresa? 

Va ser una empresa petita i vaig dubtar una mica al principi en fer o no fer la col·laboració. També estava una mica influenciada per el que pensarien els meus amics ja que tenia vergonya de el que pensarien. Finalment amb el suport de la meva mare vaig decidir fer-ho i va sortir força bé. 

Quina va ser la teva primera col·laboració i en què, consistia? 

Era una marca que es diu Belleck i m’oferia una samarreta negra i blanca amb la fotografia de la famosa pintora Frida Kahlo. 

Et sol·liciten moltes marques per fer col·laboració? 

Si, bastantes però també depèn una mica de la època ja que hi ha vegades que em sol·liciten moltes marques i vaig una mica atabalada per fer col·laboracions amb totes, de vegades les haig de rebutjar i hi ha d’altres èpoques on hi ha menys sol·licituds de marques i puc fer els posts amb més calma.  

Tens pensat abandonar les xarxes socials o mai t’ho has plantejat? 

A vegades si que m’ho he plantejat ja que en alguns moments he tingut la sensació de que no funcionava gaire bé o que no anava del tot com jo volia i que potser tenia masses coses acumulades amb els estudis i el treball, però després pensant en els beneficis no em plantejo en deixar-ho seriosament. 

Què opina la teva família sobre els teus projectes amb les xarxes socials? 

Jo crec que tots estan a favor del que faig, ja que, tampoc he penjat mai alguna cosa de la que pensi que es puguin avergonyir. 

Has contractat a algú o tens pensat fer-ho perquè t’ajudi a administrar les teves xarxes? 

Actualment no tinc a ningú contractat i tampoc penso en fer-ho en un futur proper, ja que tinc una “manager” que es la meva mare que normalment m’ajuda en tot i probablement sense ella no hagués pogut aconseguir tot el que he fet a les xarxes fins ara.  

De les plataformes que utilitzes actualment, amb quina tens més beneficis? 

Sobretot on tinc més beneficis al Instagram perquè a través de TikTok, que es l’altre xarxa social que utilitzo de forma més habitual, no em surten realment col·laboracions. A més amb la que faig més “posts” i amb més freqüència es Instagram i també es la xarxa en la que em sento més orgullosa del que he aconseguit i del treball que he fet. 

Has tingut alguna col·laboració que t’hagi agradat fer especialment?  

Si, n’hi ha una que actualment segueixo fent de forma habitual que es Spartoot, he guanyat força sabates que m’agraden molt i són de marques força conegudes com, per exemple: Dr.Martins, NewBalance…  

Quins són els teus objectius, ja sigui en seguidors, col·laboracions, etc. Per d’aquí a un any? 

Doncs, òbviament per mi l’objectiu seria arribar als 100 mil seguidors i cada cop anar treballant amb marques més grans de la qual el meu somni seria treballar amb Dior.  

Has conegut alguna persona important per a tu, gràcies a les xarxes? 

He conegut a moltes persones, tant influencers com no, però per a mi la persona més important i, amb molta diferencia, es la meva parella que sense les xarxes socials actualment no estaria amb ella.