/

Super bowl, l’esdeveniment esportiu més important dels Estats Units

El diumenge 12 de febrer, els Philadelphia Eagles i els Kansas City Chiefs han disputat la gran final de la súper bowl LVII, deixant un resultat de 35-38 a favor de l’equip de Missouri

Max Perez, Carles Palomares i Guillem Rodrigo

Què és la Super Bowl?

La Super Bowl és la final del campionat National Football League (NFL), principal campionat professional de futbol americà els Estats Units, que enfronta als campions de la Conferència Nacional (NFC) i la Conferència Americana (AFC). El partit es disputa a principis del mes de febrer. La primera trobada de la Super Bowl es va jugar el 15 de gener de 1967.

Perquè es diu Super Bowl?

El concepte va ser creat per Lamar Hunt propietari dels Kansas City Chiefs. La història és molt curiosa ja que el seu fill tenia un joc anomenat “super ball” y va decidir la paraula ball per bowl.

El gran espectacle de la mitja part

Des del seu naixement, el 1967, la final de la Lliga Nacional , ha comptat amb espectacles al mig temps. El primer es va dur a terme a Los Angeles, on es va presentar la banda simfònica de la Universitat d’Arizona.Aquest any ha actuat la cantant Rihanna que ha triomfat després del seu esperat retorn els escenaris després de 7 anys. A part ha aprofitat per anunciar el seu segon embaràs.

Edicions i palmarès

Encara que tradicionalment sempre es jugava a finals de gener, des del 2004 es disputa el primer diumenge de febrer.Els equips que més vegades han guanyat el Super Bowl han estat Pittsburgh Steelers i New England Patriots, amb sis títols. A la part negativa, Denver Broncos i New England Patriots han estat els que més vegades han perdut la final, fins a 5 ocasions.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.