‘T’estimo si he begut’, la comèdia musical més sorprenent

L’obra, representada ara al Poliorama, es basa en textos de l’autora Empar Moliner publicats el 2004

Firmat per Martí Triquell, Clàudia Mons i Oriol Campeny

Empar Moliner

T’estimo si he begut‘ és un espectacle basat en contes de l’escriptora Empar Moliner. És una comèdia i alhora crítica, que ridiculitza certs aspectes de la societat actual, amb situacions del dia a dia de la vida moderna. És una obra sorprenent i, sens dubte, divertida que crea un espai molt agradable. Durant l’hora i tres quarts que dura, els actors ens mostren petites històries que acaben sent gags, utilitzant com a fil conductor un local de bingo.

Les actrius a l’escenari

L’inici de l’obra de teatre, on et reben les treballadores del bingo, és intensa, i pugen el llistó perquè no baixi el que queda d’obra. Ho fan cantant, cosa que faran uns quants moments més. El nivell musical, encapçalat per l’actriu Mercè Martínez, és bo. Els mateixos actors diuen que no es pot considerar un musical, sinó teatre amb música, cosa que és del tot certa. Les cançons són obra del músic Andreu Gallent.

Les cambreres del bingo són les encarregades de presentar els protagonistes la petita història, fins i tot interactuant amb els personatges, creant així situacions molt còmiques. Són els mateixos actors (molts d’ells molt coneguts) els encarregats d’interpretar diferents personatges, que de vegades sorprenen per la rapidesa en la transició de vestuari.

Crítiques: "T'estimo si he begut" de David Selvas i Empar Moliner - Jove  Espectacle

La posada en escena és indiscutiblement bona. El decorat de la sala de bingo és en tot moment present en escena, però la capacitat per canviar de situació està molt ben realitzada. Això ho fan amb objectes (bancs, matalassos, cadires) i l’ajuda de dues pantalles entre el decorat que serveixen per posar en context l’espectador. La il·luminació també acompanya l’escenografia, canviant per adaptar-se a cada història. En l’àmbit del so, els actors i la música (que no és pas en directe) se senten en tot moment perfectament.

La posada en escena és molt bona

Les històries són del tot enginyoses, donen molt de si. És present l’habilitat de la creadora dels contes per crear situacions molt divertides i de vegades surrealistes. De fet, ha sigut la mateixa Empar Moliner que va fer l’adaptació de les històries per al teatre, mantenint així més l’escènica del seu humor, sovint àcid. Tot això afegit a la comèdia dels actors (que són correctíssims en tot moment), i les ganes de passar-s’ho bé deixen un molt bon regust. És una obra que la poden gaudir joves i grans. Surts del teatre Poliorama, on es representa l’espectacle, adonant-te de dues coses: que has passat molt bona estona rient, i que pràcticament totes les històries tractaven, d’una manera o d’una altra, l’amor i les relacions entre persones.

Malauradament, el passat 23 de gener es va realitzar l’última funció (almenys de moment) de ‘T’estimo si he begut’, un projecte interromput per la pandèmia però gaudit tot i les mascaretes.

També és d’agrair la bona atenció i l’interès que vam rebre per part del personal del Teatre Poliorama com a reporters de Som Cor Report.

FITXA ARTÍSTICA

Autora: Empar Moliner  

Música original: Andreu Gallén

Intèrprets: Mamen Duch, Mercè Martínez, Marta Pérez, Carme Pla, Rosa Gàmiz, Marc Rodríguez, David Selvas

Direcció: David Selvas

Direcció musical: Andreu Gallén

Escenografia: Alejandro Andújar

Vestuari: Maria Armengol

Il·luminació: Jaume Ventura

So: Roger Ábalos

Coreografia: Pere Faura

Vídeo: Mar Orfila

Caracterització: Clàudia Abbad

Ajudant de direcció:  Daniel J.Meyer

Producció executiva: Anna Rosa Cisquella i Daniel López-Orós